DomovArhivMePZ Obala Koper je osvojil Split

MePZ Obala Koper je osvojil Split

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mešani pevski zbor Obala Koper (MePZ Obala Koper) se je včeraj, 29. novembra, vrnil v Koper s štirimi odličji s hrvaškega mednarodnega festivala CRO Patria. Festival, ki poteka že devetnajsto leto zapored, združuje izobraževalne seminarje na področju zborovskega petja in tekmovalni del.

V svojem štiridesetletnem delovanju se je MePZ Obala Koper prvič udeležil tekmovanja na Hrvaškem. Splitsko turnejo so najprej začeli s petkovim koncertom v slikoviti utrdbi v Klisu. Že v soboto, 28. novembra, pa so se pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika predstavili v kategoriji sakralne glasbe. Osvojili so prvo mesto in si tako zagotovili nastop na večernem tekmovanju za nagrado Grand prix, kamor sta se uvrstila tudi Zbor umetniške akademije iz Splita in Univerzitetni pevski zbor Dominanta iz Krakova.

Koprčani so se predstavili s prostim programom slovenskih avtorjev (Močnik, Vremšak) in ponovno prepričali žirijo, ki so jo sestavljali Tamara Adamov Petijević iz Srbije, Ambrož Čopi iz Slovenije ter Jasenka Ostojić, Antoaneta Radočaj Jerković in Ivana Šutić s Hrvaške. Poleg prvega mesta v kategoriji sakralne glasbe so tako osvojili še priznanje za najboljši tuji zbor in osvojili Grand prix. Žirija je podelila tudi nagrado za najboljšega dirigenta, ki je prav tako odšla v Koper – prejel jo je Sebastjan Vrhovnik, ki MePZ Obala Koper vodi že od leta 2008.