Predvidoma jutri (19. februarja) bodo pod oboki koprske Taverne začeli postavljati konstrukcijo, pod okriljem katere bo mogoče kar mesec dni okušati bosanske jedi. Med 26. februarjem in 26. marcem bo osebje znane bosanske restavracije Saraj iz Ljubljane tudi v Kopru pričaralo kulinarični pridih Sarajeva in Baščaršije. Manjkalo ne bo niti bosanske glasbe.
In tako kot je skrbno planirala notranjost ljubljanske restavracije, nam je Ksenija Velič iz podjetja Seam povedala, da bodo v Taverni postavili pravo restavracijo. Odprta bo vsak dan od 11. do 23. ure, v petek in v soboto pa od 11. ure do polnoči. Ponujali bodo izbrane bosanske specialitete, prave avtentične jedi, tudi »izpod sača« (črepnje), pa seveda pite ter baklave, hurmašice, tulumbe in druge bosanske sladice.
Pri dnevih bosanske kuhinje gre za posebne vrste prireditev in poskus umestitve kulinarične ponudbe tudi v zimskih mesecih in to na način, kjer gostom ne burja ne mraz ne bosta prišla do živega.