DomovArhivMestni občini Koper čestital tudi generalni direktor GZS

Mestni občini Koper čestital tudi generalni direktor GZS

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po prejemu posebnega priznanja v okviru podelitve nagrad EEPA (European Enterprise Promotion Award), ki ga je novembra prejela Mestna občina Koper za projekt povezovanja majhnih trgovcev v starem mestnem jedru, je slednji čestital tudi generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič.

Kot smo že poročali, je posebna komisija, ki je izbirala nagrajence evropske nagrade za spodbujanje podjetništva, koprski projekt označila kot enega izmed inovativnih in najboljših na področju povezovanja lokalne uprave, gospodarskih zbornic in majhnih podjetij. Projekt so leta 2011 zagnale Podjetniško trgovska zbornica GZS, Regionalno razvojni center Koper ter mestne občine Celje, Ljubljana in Koper. Iz njega je nastalo tudi združenje trgovcev in gostincev iz starega mestnega jedra, ki danes deluje v obliki Zavoda Koper Otok in ki odlično sodeluje z občinsko upravo na številnih področjih.

Generalni direktor GZS Hribar Milič je želel glavnim pobudnicam tega projekta na sprejemu tudi osebno čestitati. Povabljene so bile Vida Kožar, direktorica Podjetniško trgovske zbornice GZS, Polona Mežan, koordinatorka projekta in svetovalka koprskega župana Jana Tolja. Z generalnim direktorjem GZS so se pogovarjale o izvajanju projekta in predvsem načrtih za nadaljnji razvoj povezovanja trgovcev iz mestnih središč na nacionalnem nivoju. Hribar Milič je izrazil veselje nad uspehi projekta ter pripravljenost GZS, da nudi podporo in še naprej sodeluje z občinami.