DomovArhivMinister in obalni župani o cestah

Minister in obalni župani o cestah

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Skoraj leto dni zatem, ko so obalni župani ministrstvu za infrastrukturo predlagali proučitev predloga navezave hitre ceste do Dragonje pod Baredi, so se minister dr. Peter Gašperšič s sodelavci, predstavniki Darsa, DRSI in projektantskega podjetja PNZ danes (27. maja) srečali z obalnimi župani, Mestne občine Koper Borisom Popovičem, občine Izola Igorjem Kolencem, občine Piran Petrom Bossmanom in občine Ankaran Gregorjem Strmčnikom.

Čeprav je sestanek trajal dobri dve uri, do konkretnih zaključkov, ki bi pokazali na jasno sliko nadaljevanja gradnje avtocestnega križa v slovenski Istri, niso prišli. Država je še vedno prepričana, da je dolgoročno gledano optimalnejša rešitev od Škocjana proti Dragonji, župani pa so si enotni, predvsem v želji zmanjšati posege v naselja in prostor, da bi bila za to okolje boljša gradnja kraka od Jagodja pod Baredi do Dragonje. Soglasni so bili sicer o nujnih kratkoročnih ukrepih, ki pa jih bodo na ministrstvu v 30 dneh proučili. Čez mesec dni naj bi spet sedli za skupno mizo, ko naj bi še dodatno osvetlili različne variante za prihodnjo ureditev cest ob slovenski obali.

O vsebini sestanka so novinarje seznanili minister dr. Peter Gašperšič, koprski župan Boris Popovič in piranski župan dr. Peter Bossman.