DomovArhivMlado vince piti, to me veseli …

Mlado vince piti, to me veseli …

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Največje martinovanje na naših tleh tudi letos prireja Vinska klet Vinakoper, veselo pa bo tudi v Marezigah, kjer bodo poleg dobrega vina in kulinaričnih dobrot postregli s kopico najrazličnejših dogodkov.

Letošnje rajanje ob prazniku sv. Martina se bo v šotoru pri Vinakopru začelo nekoliko prej kot minula leta, in sicer v sredo, 30. oktobra, s slavnostnim odprtjem in nastopom skupine Calypso. Zabava se bo nadaljevala tudi dan kasneje, 31. oktobra, ko bodo za zabavo poskrbeli PARNI VALJAK tribute band in XAXID. Prvo Martinovo soboto bodo popestrili NE ME JUGAT, v nedeljo pa bodo nastopili NAVIHANKE in skupina VENERA. Ponedeljek, 4. novembra, bo že tradicionalno namenjen skupini MAMBO KINGS in ORANGE JUICE bandu, v torek, 5. novembra, pa bo zabava v znamenju študentskega martinovanja s skupinama ZMELKOOW in GEDORE. V sredo 6. novembra bodo nastopili MEJAŠI in 3 BOTE, v četrtek, 7. novembra, pa KINGSTONI in ORANGE JUICE band. Konec tedna bodo v šotoru igrali BEATLES TRIBUTE – HELP in skupina KU ADN, ROXIE in ORANGE JUICE band ter PLATANA in klapa SOLINAR, na Martinovo, 11. novembra, pa bodo zaigrali še PRIMORSKI FANTJE in skupina PRIZMA. Zaključek martinovanja bo v soboto, 16. novembra, s koncertom MLADENA GRDOVIĆA in skupine PLATAN, poleg niza koncertov pa se bodo prav vsak dan, med 17. in 19. uro, v šotoru predstavljale tudi krajevne skupnosti Mestne občine Koper.

Pestro pa bo te dni tudi v Marezigah, kjer že pripravljajo tradicionalno 23. Martinjo, ki bo navdušila tako gurmane kot zabave željne. Letošnja Martinja bo svoja vrata odprla v petek, 8. novembra, z nastopom Pihalnega orkestra Marezige, učencev OŠ Marezige in vinske kraljice Slovenske Istre 2013 Kim Mahnič. Ob tej priložnosti se bodo predstavila mlada vina domačih pridelovalcev, najboljši vinogradniki pa bodo prejeli tudi nagrade. Pogostitev z domačimi dobrotami in nagrajenimi žlahtnimi kapljicami bo v večernih urah popestril tudi Duo Farmer, ki bo poskrbel za zabavo do jutranjih ur. Degustacije bodo na sporedu tudi ves konec tedna, v soboto, 9., in nedeljo, 10. novembra, prav tako kot tudi kmečka tržnica izdelkov domače obrti in vinski sejem najboljših pridelovalcev vin. Sobotni večer bo minil ob glasbi Dua Farmer, nedeljsko popoldne pa v znamenju krsta mladega vina, ob 16. uri.

 

400x300 martinovanje vinakoper 2013 -zadnji-2

 

 

PROGRAM MARTINJE 2013:

PETEK, 8. 11.2013

18.00 – PIHALNI ORKESTER MAREZIGE

OTVORITEV PRAZNIKA

  •  pozdravni nagovor
  •  nastop vinske kraljice Slovenske Istre
  •  nastop učencev OŠ Marezige
  •  predstavitev mladih vin letnika 2013
  •  podelitev nagrad najboljšim vinogradnikom

KANAVA PONUJA DOMAČE DOBROTE IN NAGRAJENA VINA

20.00 – ZABAVA Z DUOM FARMER
SOBOTA, 9. 11.2013

13.00 – KANAVA PONUJA DOMAČE DOBROTE IN NAGRAJENA VINA

14.00 – 18.00 KMEČKA TRŽNICA IZDELKOV DOMAČE OBRTI
15.00 – 19.00 VINSKI SEJEM – sodelujejo najboljših vinogradniki
19.00 – ZABAVA Z DUOM FARMER
NEDELJA, 10. 11. 2013
11.00 – KANAVA PONUJA DOMAČE DOBROTE IN NAGRAJENA VINA

14.00 – 18.00 KMEČKA TRŽNICA IZDELKOV DOMAČE OBRTI
15.00 – 19.00 VINSKI SEJEM – sodelujejo najboljši vinogradniki

16.00 – KRST VINA