DomovArhivMOK objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje 2015

MOK objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako kot vsako leto lahko pridelovalci oljčnega olja in vina na natečajih sodelujejo z največ tremi vzorci. Prvi, morajo vzorcem deviškega oljčnega olja priložiti še kopijo analize kislosti olja, vinarji pa lahko na natečaj prijavijo zgolj žlahtne kapljice avtohtonih sort malvazija oziroma refošk, ne glede na letnik trgatve. Tako županovo vino kot oljčno olje bosta služila promociji Mestne občine Koper v letu 2015.

Najboljša, ki bosta poleg laskavega naziva prejela tudi prehodni skulpturi Ars Vivendi (umetnost življenja) akademskega slikarja, magistra Tilna Žbone, bodo tudi letos razglasili na sklepni 5. decembra, poleg tega pa bo Mestna občina Koper, za protokolarne in promocijske namene od njiju odkupila najmanj 400 steklenic Županovega vina in 250 steklenic Županovega oljčnega olja 2015, in sicer vino v steklenicah po 0,75l, za največ 7 evrov, oljčno olje pa po 5 evrov za steklenico 0,25l.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Mestne občine Koper, www.koper.si, zainteresirani prijavitelji pa jo lahko v času uradnih ur dvignejo tudi v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10.

Dodatne informacije so na voljo v Turistični organizaciji Koper, telefon 05/6646-464.

Sicer je lani med oljkarji komisijo ponovno najbolj prepričalo oljčno olje Morgan – mešanih sort Franca Morgana z Grintovca, zmagovalno žlahtno kapljico, refošk letnik 2011, pa je pridelal Iztok Plahuta iz Marezig.