DomovArhivMOK uspešno prestala še eno kontrolno presojo sistema vodenja kakovosti

MOK uspešno prestala še eno kontrolno presojo sistema vodenja kakovosti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dva zunanja presojevalca iz strokovne storitvene družbe Bureau Veritas sta minuli teden presojala ključne procese občinske uprave. Tudi tokrat pri presoji niso bile ugotovljene nikakršne neskladnosti, presojevalca pa sta na otvoritvenem in zaključnem sestanku z vodstvom občine delovanje občinske uprave celo pohvalila ter podala tudi nekaj priporočil za še boljše delovanje.

Zunanja presoja  je ugotovila, da je Sistem vodenja kakovosti v Mestni občini Koper skladen s standardom ISO 9001:2008. ISO standard 9001:2008 je uveden in se izvaja na vseh ravneh delovanja ter pomembno prispeva k uspešnosti in učinkovitosti delovanja občinske uprave.

Prav tako so bile ugotovitve presoje, da vodstvo  in ostali zaposleni izkazujejo visoko stopnjo zavezanosti razvoju  in delovanju sistema, kakor tudi njegovemu nenehnemu izboljševanju, ki se izkazuje v dinamičnem planiranju in izvajanju aktivnosti, kompetentnosti zaposlenih in hitremu ter uspešnemu odzivanju na razmere v okolici. Prednost koprske občinske uprave je tudi timsko delo, nenehno učenje zaposlenih ter dosledno in pravočasno izvajanju preventivnih in  korektivnih ukrepov.

Presojevalca sta ob tem izpostavila prav inovativni pristop pri organizaciji dela na področju delovanja Občinskega inšpektorata, ki je pomembno vplival na kakovost delovnega procesa, prav tako sta pohvalila rezultate na področju mednarodnega sodelovanja in s tem povezanih javnih naročil ter črpanja evropskih sredstev. Med priporočili za boljše delovanje je bilo predvsem doslednejše dokumentiranje spoznanj in znanj, kar omogoča predvsem lažjo sledljivost in kontrolo uspešnosti.