DomovArhiv»MORJE STREH« – IV. ekstempore v mestnem jedru Kopra

»MORJE STREH« – IV. ekstempore v mestnem jedru Kopra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dvodnevno likovno druženje v okviru projekta oživljanja mestnega jedra se je lani izkazalo kot prava ideja, ki je pritegnila mnogo kvalitetnih ustvarjalcev, ki so to spremembo sprejeli z odobravanjem.

Široko zastavljen naslov »Morje streh« dopušča številne interpretacije in vse so enako pravilne. Naslov likovnike samo rahlo spodbuja, da svoje poglede pri iskanju navdiha usmerijo kvišku, saj slikovito koprsko mestno jedro skriva številne motive, ki so jih čas, prostor, znanje, tehnologija, neredko človeška nečimrnost, včasih pa čista nuja in preprosta človeška pragmatičnost združili v čudovite likovne podobe in detajle.

Ekstempore je odprtega tipa – k sodelovanju so vabljeni likovni ustvarjalci z nekaj likovnega predznanja. Dobrodošli so tako znani obrazi iz preteklih likovnih srečanj kot tudi novi likovniki.

Na voljo bosta dva formata platen in sicer 50×70 cm in 70×70 cm, za katera bo poskrbel organizator Urad za okolje in prostor Mestne občine Koper. Avtorjem je povsem prepuščena izbira tehnike in način upodabljanja. Platna z žigom Mestne občine Koper bo mogoče prevzeti na zbirnem mestu, za ostale likovne pripomočke pa morajo poskrbeti ustvarjalci sami.

Zbirno mesto za prevzem platen bo v petek, 9. maja, od 7.30 do 9. ure, v »Lekarni« Pretorske palače.

Oddaja likovnih del bo v soboto, 10. maja, med 13.30 in  14.30, v atriju Gimnazije Koper, Cankarjeva ulica 2, kjer bo strokovna komisija ocenila in izbrala najbolj uspele upodobitve.

Odprtje razstave in razglasitev najbolj uspelih del bo istega dne, ob 18. uri, v pritličju Pretorske palače. Vsa slikarska dela bodo ves mesec predstavljena na več različnih lokacijah v mestnem jedru Kopra.

Za zamudnike – sodelovanje na letošnjem ekstemporu lahko potrdite s prijavo na e-naslov izlozbe@koper.si (pripišite želeni format platna).

Vljudno vabljeni.