DomovArhivNa mladinskih igrah v Anconi tudi mladi z Obale

Na mladinskih igrah v Anconi tudi mladi z Obale

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Športno obarvan dogodek, ki je sicer mnogo več kot le to, saj predstavlja odlično priložnost za druženje mladih generacij jadransko-ionskega bazena, se v italijanskem mestu Ancona pričenja danes, do sobote pa bo postregel s pestrim in aktivnim programom ter številnimi spremljevalnimi dejavnostmi, tako za mlade športnike kot tudi za njihove spremljevalce. Tudi tokrat bo na mladinskih igrah sodelovalo več mest držav jadransko-ionske makroregije – poleg slovenskih, Kopra in Izole, še Durazzo (Albanija), Bar, Kotor, Cetinje in Ulcinj (Črna Gora), Mostar in Neum (Bosna in Hercegovina), Split in Šibenik (Hrvaška), Igoumenitsa in Olimpia (Grčija) ter mesta italijanskih regij Abruzzo, Puglia, Umbria, Molise, Emilia Romagna in Marche. Vse skupaj bo na letošnjih igrah sodelovalo več kot 60 mladih ekip in približno 154 športnikov iz Ancone, ki se bodo med seboj pomerili v različnih športnih disciplinah; atletiki, odbojki, odbojki na mivki, vaterpolu, tenisu, tekvando-ju, rugbyju, nogometu, košarki in jadranju.

Mladinske igre pa so med drugim tudi priložnost za medsebojno spoznavanje in izmenjavo izkušenj, tkanje prijateljskih vezi in sodelovanje, na številnih področjih.

Koprsko-izolska delegacija, se bo v domovino vrnila v soboto popoldne, ves čas iger pa jih bo mogoče spremljati pred spletne strani tukaj.