DomovArhivNa Svetovnem prvenstvu UWK v karateju tudi številni uspehi Primorcev

Na Svetovnem prvenstvu UWK v karateju tudi številni uspehi Primorcev

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Svetovno prvenstvo v vseh treh disciplinah karateja, ki smo ga minuli konec tedna gostili v Kopru, je številna odličja prineslo tudi slovenskim tekmovalcem. Ti so osvojili kar osem zlatih, osem srebrnih in štiri bronasta odličja v različnih kategorijah. Slovenska zveza tradicionalnega karateja je bila z 19-člansko reprezentanco in 13 odličji (5 zlatih, 5 srebrnih in 3 bronasta) najvidnejši predstavnik Slovenije na tem tekmovanju. Svetovni prvaki UWK v tradicionalnem karateju so postali: Nina Rupnik, junior – svetovna prvakinja v disciplinah fuku-go in kata, Denis Čatak, kadet – svetovni prvak v disciplini ko-go kumite, Karin Pazlar, kadetinja – 1. mesto disciplini fuku-go, Aljaž Šinkovec, mladinec – svetovni prvak v disciplini ko-go kumite. Nosilci ostalih medalj so: Lana Grbič, kadetinja – 2.mesto v disciplini fuku-go, Nina Rupnik, 3.mesto v disciplini ko-go kumite, Sara Gorinjac, junior – drugo mesto v disciplini kata, Sara Ravnik, junior – drugo mesto v disciplini fuku-go, tretje v ko-go kumite, Daniela Babčec, junior – drugo mesto v disciplini ko-go kumite, tretja v disciplini kata in Aljaž Markič, junior – drugo mesto v disciplini kata.

»Glede na to, da sem Koprčan, sem izjemno ponosen na uspehe naše reprezentance. Menim, da  omenjeno prvenstvo predstavlja pomemben mejnik za razvoj tako koprskega kot tudi slovenskega karateja«, je za portal ekoper.si povedal slovenski selektor za tradicionalni karate Miroslav Gavran.

Zelo uspešni so bili tudi v mlajših kategorijah. Med kadetinjami je zlato medaljo v katah osvojila Kaja Dujmovič, srebrno Kristina Marič, bronasto pa Jure Pleša. Dvojno zmago so Primorke slavile tudi med mladinkami. V katah je zmagala Glorija Švetak, druga pa je bila Klara Gorišek. “Ne morem verjeti, da mi je uspelo”, je za naš portal povedala še ne 13- letna Kaja Dujmovič iz Dekanov, ki že deveto leto trenira v TKS Samurai Koper in je včeraj postala svetovna prvakinja v kategoriji kata – kadetinj (do 17.leta starosti).

 

Sicer pa 1. Svetovno prvenstvo UWK v karateju lahko ocenimo kot zelo uspešno. Odločitev Mestne občine Koper, da dogodek podpre, pa se je znova izkazala za pravilno. Več kot 1000 tekmovalcev iz 42 držav namreč v minulih dneh ni napolnilo le koprske Arene Bonifika, temveč je bilo karateiste mogoče srečati tudi v številnih lokalih in trgovinah po Kopru, da o zasedenosti Obalnih hotelov v tem času na račun prvenstva niti ne govorimo.