DomovArhivNamesto na TV na sodišče

Namesto na TV na sodišče

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tedenska rubrika Fatti e rifatti v eni najbolj priljubljenih oddaj naših sosedov, večerni Striscia la notizia petega italijanskega programa (Canale 5), gledalcem, med katerimi so, roko na srce, tudi številni naše gore listi, prinaša lepotne popravke številnih znanih, javnih osebnosti. Naši sosedje so namreč že pred časom dojeli, da tovrstne oddaje nedvomno dvigajo gledanost, česar se seveda dobro zavedajo tudi vsi tisti, ki v njih nastopajo. Pogosto uredništvo na svoje popravke opozorijo celo sami.

Nasprotno pa v naši podalpski deželici, presenetljivo pa celo v primorski regiji, sicer prežeti z mediteranskim, nekako bolj svobodomiselnim, duhom, kjer od nekdaj spremljajo televizijske programe naših zahodnih sosedov, celo zgolj prijazne omembe ali deli stavkov in pogledi, ki aludirajo na morebitne lepotne popravke javne osebe tretirajo kot kršitev osebnostnih pravic.

Namesto, da bi v naši javni televiziji obudili nekoč znano in priljubljeno oddajo TV Poper, ki bi jo danes prav gotovo začinili tudi z rubriko »Plastika fantastika«, raje na sodiščih terjajo odškodnino od koprskega župana Borisa Popoviča. In to zgolj zato, ker si je drznil pohvaliti nekaj lepega. Povezava z resničnimi osebami je seveda zgolj naključna.

Striscia la notizia je včeraj »obdelala« Paolo Ferrari, novinarko in znano ter priljubljeno voditeljico športnih oddaj italijanske nacionalne televizije (RAI), ki je v letu 2008 kandidirala celo na volitvah v poslansko zbornico.