DomovArhivNaslednji torek se začenja jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov Komunale Koper

Naslednji torek se začenja jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov Komunale Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Komunala Koper bo tudi letos na več lokacijah znotraj območij dveh občin postavila mobilne zbiralnice, na katerih bodo lahko občani odložili gospodinjske nevarne odpadke. Nevarni odpadki morajo biti oddani v originalni embalaži in se med sabo ne smejo mešati, saj lahko le na tak način pravilno ravnamo z njimi.
NevarniOdpadkiPomlad15-5927S posebno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov želi Komunala Koper občane spodbuditi k temu, da take odpadke pravilno zbirajo in jih hranijo, dokler jih ne oddajo v namenski akciji, ali na zbirnih centrih na Srminu ter Dvorih pri Sv. Antonu.

Med nevarne odpadke iz gospodinjstev sodijo odpadne barve, jedilno in motorno olje, goriva, čistila, razpršila in kozmetika, topila, pesticidi, sijalke, odpadna zdravila, odpadni avtomobilski akumulatorji in baterijski vložki, onesnažena embalaža, prazne tlačne posode in podobni odpadki, ki se ne smejo oddati v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.
NevarniOdpadkiDvori_09102015_fotoVojkoRotar-5616Nevarnih odpadkov nikakor ne odlagamo v zabojnike, med druge gospodinjske odpadke ali v okolico, saj so lahko zelo nevarni za zdravje ljudi in živali ter lahko predstavljajo veliko okoljsko grožnjo. Ti odpadki namreč med drugim lahko vsebujejo vnetljive snovi, kisline, svinec, ali druge težke kovine, ki so celo smrtno nevarne.

Jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov Komunale Koper se bo začela naslednji torek v Krajevni skupnosti Koper – center. Na njenem območju bosta postavljeni dve mobilni zbiralnici, in sicer na parkirišču pri Ukmarjevem trgu (med 11.00 in 12.15 uro) ter na Dijaški ulici, za dijaškim domom (med 12.30 in 13.45 uro). Isti dan bo akcija potekala tudi v KS Žusterna, kjer bodo mobilne zbiralnice za nevarne odpadke iz gospodinjstev bodo v KS Žusterna postavljene na naslednjih lokacijah: konec Krožne ceste od (od 14.00 do 15.15 ure), križišče Kozlovičeve in Beblerjeve ulice (od 15.45 do 17.00 ure), pri bivši gostilni Sabadin (od 17.15 do 18.30 ure).
NevarniOdpadkiPomlad15-5941Seznam lokacij mobilnih zbiralnic za nevarne odpadke so vsa gospodinjstva, vključena v sistem rednega odvoza odpadkov Komunale Koper, prejela z zadnjo, oktobrsko položnico za smetarino. Poleg tega bodo lokacije objavljene tudi na spletnih straneh Komunale Koper.
NevarniOdpadkiPomlad15-5963