DomovArhivNigerijci obiskali Koper

Nigerijci obiskali Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Fred Uduma, predsednik Slovensko-Nigerijske Gospodarske zbornice iz Ljubljane, Emeka Unachukwu, predsednik Nigerijske Gospodarske zbornice Port – Harcourt in Barristers Tony Ayavoro iz odvetniškega studia Josan so v Koper prišli v okviru uradnega obiska naše prestolnice, ki je včeraj gostila predavanje ob prvi obletnici ustanovitve Slovensko – Nigerijske Gospodarske zbornice v Ljubljani. V imenu Mestne občine Koper jih je v prostorih občinske uprave uradno sprejel podžupan Peter Bolčič in jim ob priložnosti postregel s krajšo predstavitvijo samega mesta, občine ter razvitosti obalnega gospodarstva.

DSC_0787

Goste je zanimalo predvsem na kakšen način bi lahko državi oziroma posamezna mesta znotraj države sodelovala, katere so tiste prave možnosti, priložnosti in izzivi medsebojnega sodelovanja in kje imata državi skupni interes. Nad Koprom ter nadaljnjo vizijo razvoja mesta in njegovega gospodarstva so bili navdušeni, predsednik Nigerijske Gospodarske zbornice Port – Harcourt Emeka Unachukwu je našo Obalo označil celo za skriti zaklad, ki ga je šele treba odkriti. Kot je še dejal, se lahko Nigerija od Kopra marsikaj nauči, pri čemer je mislil predvsem na številne naložbe, infrastrukturne projekte in seveda vizijo nadaljnjega razvoja samega mesta.

DSC_0766

V spremstvu podžupana Petra Bolčiča je nigerijska delegacija obisk nadaljevala v Luki Koper, nato pa še v Vinakoper, sami pa so se nato odpravili skozi Izolo in Portorož nazaj v Ljubljano.