DomovArhivNov odlok o turistični taksi

Nov odlok o turistični taksi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vse turistične delavce, ki se ukvarjajo z oddajanjem namestitvenih kapacitet (hoteli, moteli, mladinski hoteli, apartmaji, zasebne sobe, itd.) obveščamo, da je s 1. januarjem 2014 stopil v veljavo nov odlok, ki ureja področje turistične takse, in sicer Odlok o turistični taksi na območju Mestne občine Koper – Uradni list RS, št. 111/2013.

Kljub novemu odloku še vedno velja, da je potrebno turistično takso poravnati do 25. dne v mesecu za pretekli mesec, ravno tako pa je do tega dne potrebno predložiti tudi mesečno poročilo na predpisanem obrazcu, ki je po novem nekoliko spremenjen. Slednjega lahko zavezanci posredujejo tudi po elektronski pošti, s čimer želi Mestna občina Koper zavezancem olajšati poročanje. Sprejeti odlok navaja tudi višino glob za tiste, ki določil odloka ne bodo izpolnjevali. Novost, ki jo uvaja sprejeti odlok, je predvsem ta, da bodo turistično takso dolžni plačati zase in vse druge osebe tudi lastniki počitniških hiš in počitniških stanovanj. Za »počitniško hišo ali počitniško stanovanje« pa se po 3. členu odloka šteje vsak objekt ali stanovanje, ki se uporablja sezonsko ali občasno.

Sicer pa si boste več o plačevanju turistične takse in o novostih novega odloka že v kratkem lahko prebrali v novem prispevku, ki ga bomo še ta teden objavili v rubriki UPORABNO.

Odlok in obrazec mesečnega poročila sta dostopna na spletni strani Mestne občine Koper.