DomovArhivNovi italijanski veleposlanik na obisku v Kopru

Novi italijanski veleposlanik na obisku v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

51-letni Paolo Trichilo je nadomestil Rossello Franchini Sherifis za krmilom italijanskega veleposlaništva v Sloveniji. Novi italijanski veleposlanik je rojen v Rimu, kjer je tudi diplomiral iz političnih ved. V diplomaciji je od leta 1990. Najprej je služboval na zunanjem ministrstvu, nato je bil aktiven na različnih diplomatskih funkcijah predvsem v tujini.

Čeprav je funkcijo novoimenovanega italijanskega veleposlanika sprejel šele minuli teden, si je kot eno prvih nalog zadal obisk Obale in tako je danes obiskal Koper.

DSC_2817

V Pretorski palači ga je sprejel podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani, ki se mu je v imenu občine in župana Borisa Popoviča zahvalil za obisk ter mu na kratko predstavil aktivnosti in delovanje italijanske manjšine, ki živi na območju Obalnih občin. Dogodka so se udeležili tudi številni drugi pomembni gostje, med njimi generalna konzulka Italije v Kopru Iva Palmieri, poslanec Roberto Battelli, predsednik Italijanske Unije Maurizio Tremul, podžupana občine Izola in Piran ter številni drugi. Trichilo se je zahvalil za topel sprejem in izpostavil pomen povezovalne vloge obeh manjšin v bilateralnih odnosih med Slovenijo in Italijo.

DSC_2812