DomovArhivNovi prostori za Kulturno društvo Albancev slovenske Istre Iliria

Novi prostori za Kulturno društvo Albancev slovenske Istre Iliria

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

“Dragi gostje in prijatelji, kot vidite, je za naše društvo praznik. Danes obeležujemo Državni praznik Albanije oz. 102. obletnico njene neodvisnosti, kar je bil za nas dodaten razlog, da pospešimo prenovitvena dela objekta, v katerem smo se zbrali. Hvala Mestni občini Koper in hvala županu Borisu Popoviču, ki je opravičil svojo odsotnost, hvala podžupanu Petru Bolčiču in svetovalcu župana Gašparju Gašparju Mišiču. Z nami so tudi minister za priseljence iz Kosova Ibrahim Makolli, ambasador Republike Kosovo Nexhmia Rexhepia, ambasador Republike Albanije Pellumb Qazimi. Še enkrat hvala g. Popoviču in Mestni občini Koper, ki so takoj za tem, ko smo se na njih obrnili s prošnjo za pomoč pri pridobivanju prostorov za delovanje kulturnega društva, lepo odzvali in nam nudili pomoč,« je dejal Heset Ahmeti, predsednik društva Iliria.

Koprski podžupan Peter Bolčič se je v imenu koprskega župana Popoviča in Mestne občine Koper zahvalil povabilu na slavnostno odprtje prostorov in dejal, »vesel sem, da je lahko Mestna občina Koper prispevala k temu, da se bo lahko društvo Iliria še naprej razvijalo in verjamem, da bo ta prostor primeren in uporaben za številne dejavnosti, ki jih že vrsto let izvaja v našem okolju«.

Novi prostori, v katerih deluje društvo Iliria, so v lasti Mestne občine Koper, ki je najemnikom izdala dovoljenje za prenovo. Ti zajemajo dve nadstropji stanovanjske hiše, parkirišče in več zelenih površin okrog objekta, kar bo zagotovo zadostovalo za izvajanje literarnih, glasbenih, dramskih, športnih in informativnih dejavnosti, ki delujejo v okviru društva Iliria