DomovArhivNovo podobo dobivajo tudi mestne krajevne skupnosti

Novo podobo dobivajo tudi mestne krajevne skupnosti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi del je v tem času na vseh treh lokacijah promet precej oviran, uveden je tudi izmenični enosmerni promet, ki je urejen s semaforjem. Dela bodo sklenjena konec meseca.

Dela so se najprej začela na Tomšičevi ulici v Semedeli, kjer bodo delavci podjetja CPK do konca meseca celotno cestišče med krožiščem v Olmu (ob Cesti na Markovec) in krožiščem pri Avtoplusu preplastili, sočasno pa uredili tudi pločnik na obeh straneh in kolesarsko stezo. V okviru prenove bodo, kot smo že poročali, uredili tudi začasno krožišče v Olmu, ki ga bo tako kot krožišče na ulici Vena Pilona krasila umetna trava, naložba pa predvideva še preplastitev dela Ceste na Markovec od krožišča do semaforja, ter postavitev grbine – hitrostne ovire pri avtobusnem postajališču na Tomšičevi ulici, s čimer bo dosežena boljša prometna varnost za številne pešce in kolesarje, ki to izredno prometno cesto prečkajo vsakodnevno.
Poleg Tomšičeve se v teh dneh pospešeno dela tudi v Srebrničevi ulici v Kopru, ki jo bodo do konca meseca septembra v celoti preplastili, vzdolž celotne ulice pa uredili še pločnik in grbino s prehodom za pešce. Prav slednja sta za krajane več kot dobrodošla, saj po Srebrničevi ulici vsakodnevno pešačijo številni, predvsem pa šolarji in starši malčkov, ki obiskujejo vrtec v Rozmanovi ulici.

DSC_0293
DSC_0281

Sočasno so v polnem teku tudi dela na Dolinski cesti v Kopru, kjer primarno urejajo javno razsvetljavo, v okviru nekaj manj kot 100 tisoč evrov vredne naložbe pa bodo cesto tudi v celoti sanirali in preplastili.

Številni dodatni ukrepi za povečanje prometne varnosti

Poleg tega je občina preplastila še nekatere druge ceste in ulice, ki so bile resnično dotrajane in kot take nevarne tako za voznike kot tudi za pešce. Med njimi je denimo Gozdna cesta v Žusterni, ki je bila v celoti preasfaltirana, v okviru hidravlične izboljšave vodovodnega sistema na Obali pa sta bila preplastitve deležna tudi del Ceste na Markovec in ulica II. Prekomorskih brigad. Na novo je asfaltirana tudi lokalna cesta čez Markov hrib do bolnišnice, ki teče vzporedno z glavno prometno povezavo (Kvedrovo ulico) do Splošne bolnišnice Izola, na določenih odsekih pa je bila asfaltirana tudi makadamska pot prek Markovca do Gažona.

DSC_0282