DomovArhivOd vinarja do oljkarja

Od vinarja do oljkarja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Leto je okoli, na svetovni dan odprtih kleti pa vrata znova odpirajo tudi vinarji in oljkarji slovenske Istre. Tradicionalna prireditev Od vinarja do oljkarja bo tudi letos obiskovalcem omogočila vpogled v proizvodnjo vina in oljčnega olja.
V nedeljo, 31. maja, bodo vinarji in oljkarji od 12. do 20. ure sprejemali obiskovalce, ki bodo želeli pogledati v ozadje nastanka žlahtnih istrskih sort vina in olja. Nudili bodo degustacije refoška, malvazije, rumenega muškata in cipra ter oljčna olja, izdelana iz oljke belice, liccina in maurina. V Mestni občini Koper bodo svoja vrata odprli domačija Ražman v Gračišču, ekološka kmetija Bočaj in ekološko vinogradništvo Rodica v Truškah, posestvo Klenar na Škofijah, ekološka kmetija Plahuta, Vilij Bržan in vinska klet Plahuta Iztok v Marezigah, domačija Grondali v Abitantih, izbrana vina Bordon v Dekanih, kmetija Prodan v Semedeli, oljčno olje Lesjak v Šalari in Vinakoper.
Prireditev Od vinarja do oljkarja je odlična priložnost, da se srečate s pridelovalci vin in olja ter poskusite tudi buteljke, ki jih vinarji hranijo za posebne priložnosti. Izkoristite nedeljo malo drugače in spoznajte zaledje slovenske Istre, ki ponuja izjemne pridelke.
Več informacij na info@dvsi.si in www.malvazija.info ali mahing@siol.net.