DomovArhivOdbojkarice Luka Koper ubranile naslov najboljših

Odbojkarice Luka Koper ubranile naslov najboljših

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj sta se v Kopru pomerili vodilni ekipi dosedanjega dela prvenstva, Vital iz Ljubljane in odbojkarice kluba Luka Koper, ki so z odlično predstavo tudi tokrat uspele ubraniti naslov nepremagljivih v letošnji sezoni.

Sicer je bilo že pred začetkom jasno, da so Koprčanke boljša in izkušenejša ekipa, tako pa je bilo tudi po prvih dveh nizih, ki so jih domačinke dobile z lahkoto. Sledil je rahel preobrat v končnici, kjer so Ljubljančanke v zbrani igri izkoristile manj zavzeto igro Koprčank in dobile tretji niz, a je bil četrti niz spet podoben prvima dvema, tako da so domače zlahka prišle do zmage in znova dokazale, da so letos v vruhnski formi.

Odbojkarice domačega kluba Luka Koper so na igrišču gospodarile od samega začetka. Po servisih Američanke Amande Bible in nekaj točkah Tine Kaker so povedle s 6:1, nato je s pritiskom začetnih udarcev nadaljevala še Sara Valenčič, v napadu pa je točke začela zbirati še Dajana Lucas. Po visokem vodstvu so gostiteljice nekoliko zmanjšale ritem, a vseeno gladko nadzorovale položaj. Valenčičeva je s servisi poskrbela, da je pred koncem niza razlika znašala že 14 točk.Začetek drugega niza je bil še izenačen, a po izidu 4:4 je na servis prišla Valenčičeva in spet so nastale težave za Ljubljančanke. Po drugemu asu v tem obdobju in bloku Kakerjeve so domače povedle z 9:4, do konca niza pa tekmicam prepustile vsega še pet točk.

Ko je Nuša Ferlinc v tretjem nizu domačo ekipo povedla v vodstvo z 18:14, je bilo videti, da bo tekma ekspresno končana. Tako je kazalo tudi pri izidu 24:20, toda Primorke so se nekoliko prehitro zadovoljile, kar so gostje izkoristile. S servisi Marine Crnjac so ubranile štiri zaključne žoge, nato pa je po izidu 25:25 dve zaporedni točki dosegla Kaja Turk in Ljubljančanke so dobile nekaj upanja, da lahko pridejo do presenečenja. A Koprčanke jim tega niso dovolile. V četrtem nizu je trojka Valenčič-Bible-Lucas hitro postavila reči na svoje mesto, gostiteljice so prišle do vodstva 8:2, ki ga nato vitalovke niso več ogrozile.

Luka Koper: Barič 11, Calcina, Kušar, Bible 5, Ferlinc 8, D. Lucas 18, Kocet, Vedlin, Valenčič 16, Kaker 15, Flego.
Vital: Vogrič 6, Radovanović 1, Rozman 1, Dolenc, Kramolc 9, Đukić 8, Crnjac 3, Janežič, Turk 13, Tanasković.