DomovArhivOdlično sodelovanje z mestnimi trgovci

Odlično sodelovanje z mestnimi trgovci

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kako oživiti staro mestno jedra Kopra in kako v mestne trgovine in lokale privabiti čim več ljudi, sta eni ključnih vprašanj, s katerimi se v zadnjih nekaj letih soočata Mestna občina Koper in 48 koprskih mestnih trgovcev ter drugih ponudnikov storitev v starem mestnem jedru Kopra, ki so združeni v Zavod Koper Otok. Sodelovanje občine in ponudnikov starega mestnega jedra je že obrodilo kar nekaj sadov. Eden od aktualnih rezultatov je na primer kartica doživetij Koper card, ki njenim lastnikom omogoča številne ugodnosti, dobro sodelovanje pa je pripomoglo tudi k vrnitvi številnih prireditev v mestno jedro, prav tako pa so trgovci živahnemu utripu primerno prilagodili obratovalni čas trgovin, kupcem v starem mestnem jedru pa omogočili cenejše oziroma brezplačno parkiranje.

Da je koprsko sodelovanje z domačimi trgovci primer dobre prakse potrjuje tudi dejstvo, da bodo prav predstavniki Mestne občine Koper prihodnji teden o svoji izkušnji predavali ljubljanskim kolegom in jim predstavili svoje aktivnosti.

Spomnimo, da je Zavod Koper Otok nastal prav na pobudo Mestne občine Koper, da je občina trgovcem in ostalim najemnikom lokalov stopila naproti in znižala najemnino za poslovne prostore, trgovcem pa je v sodelovanju z Ljudsko univerzo omogočila tudi brezplačno izobraževanje angleškega jezika.

O odličnem sodelovanju med Mestno občino Koper in Zavodom Koper Otok je spregovorila tudi Ingrid Celestina iz knjigarne Libris v oddaji Dobro jutro, ki si jo lahko ogledate na 42:40 minuti na tej povezavi.