DomovArhivOdprta so parkirišča Park & Ride

Odprta so parkirišča Park & Ride

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Voznikom, ki se z avtomobili odpravljajo v Koper, je odslej na voljo kar 265 novih in 114 obstoječih, vendar obnovljenih, parkirnih mest, od tega 186 v Semedeli, med priključkom na hitro cesto in poslopjem nekdanjega Citroena, 193 pa na Kolodvorski, in sicer 29 parkirišč na zelenici ob podhodu, 50 parkirišč na zelenici med objektoma Pošte in Slovenskih železnic, 66 že obstoječih in obnovljenih mest ob avtobusnem kolodvoru ter dodatnih 48 pri stavbi Telekoma Slovenije.

Vsa parkirišča so urejena po sistemu »parkiraj in se pelji«, kar pomeni, da bodo vozniki svoja vozila tam lahko parkirali po simbolični ceni 1 evra, v ceno pa je všteta tudi povratna vozovnica mestnega avtobusnega prevoza. Želja Mestne občine Koper je namreč spodbuditi prebivalke in prebivalce koprske občine pa tudi številne obiskovalce k pogostejši uporabi javnega mestnega prevoza. Sistem bo začel delovati v novembru, vse do 31. oktobra, pa bo parkiranje na vseh P&R parkiriščih povsem brezplačno.
Sicer pa so danes po Kopru začeli voziti novi rdeči avtobusi mestnega avtobusnega prevoza, v veljavo pa je stopil tudi nov kartični sistem vozovnic, nove linije in pogostejši vozni redi. »Premierno« vožnjo so na eni od linij, na relaciji Markovec – Koper, že v jutranjih urah popestrili člani ekipe Radia Capris ter Rudi Bučar, ki je vsem potnikom na avtobusu zaigral in zapel nekaj pesmi.

ks