DomovArhivOdprte prijave na Sladko Istro

Odprte prijave na Sladko Istro

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

19. in 20. septembra bo v Kopru že 7. tradicionalni festival sladkih pregreh. Največji slovenski festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra se lahko pohvali z ličnimi in kreativno okrašenimi  stojnicami polnimi sladkih dobrot, tako tistih tradicionalnih iz receptur naših babic, kot tudi tistih bolj drznih, modernih okusov, ki bodo zagotovo navdušile tudi največje sladokusce.

Na koprskih sladkih poteh, ki bodo obiskovalce vodile med ponudniki, bo na voljo več vrst sladkih izdelkov značilnih za Istro, širšo Slovenijo in tujino. Festival bo tako kot vsa leta poprej zanimiv za vse generacije in okuse. Poleg slaščičarskih in kuharskih delavnic, na katerih se bodo lahko obiskovalci naučili priprave sladic, bodo organizirane tudi vodene degustacije in pa spremljajoče aktivnosti za najmlajše sladokusce.

Spomin na male sladke hišice, ki so v lanskem nežnem septembrskem soncu vabile k obisku, je še svež. Zato vas Turistična organizacija Mestne občine Koper vabi, da tudi letos svojo slaščičarsko umetnost in spretnost pri izdelavi sladkih dobrot predstavite na festivalu, kjer se bosta prestižnost in domačnost zlili v Sladko Istro.

Ponudniki bodo lahko v okviru petih vsebinskih sklopov predstavili svoje sladke izdelke, sokove, likerje, diabetične in druge sladice, sodelujejo pa lahko vsi ponudniki, ki imajo za prodajo, degustacijo ali predstavitev ponujenih izdelkov ustrezno dovoljenje. Vsi ponudniki, ki bodo s svojimi slaščicami sodelovali v katerem koli od naštetih sklopov, bodo lahko brezplačno sodelovali tudi na natečajih Sladke Istre 2015, in sicer Naj torta Sladke Istre, Najizvirnejša sladica Istre, Muškat Sladke Istre in Naj sladica Slovenije.

Cena prodajnih mest in varščina sta opredeljeni v prijavnici ter v Pogojih sodelovanja na prireditvi Sladka Istra. Vsi zainteresirani ponudniki, ki bi radi sodelovali na Sladki Istri, lahko svoje prijave oddajo najkasneje do 31. julija. Vsi, ki se bodo na Sladko Istro prijavili do 31. maja pa bodo deležni nižje prijavnine.

Prijavnico in več informacij o Sladki Istri lahko najdete tukaj.