DomovArhivOkraševanje mesta v polnem teku

Okraševanje mesta v polnem teku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so povedali v Mestni občini Koper, je občina letos dokupila nekaj novih svetlobnih verig in zaves, bo pa kljub temu letošnja okrasitev mesta glede obsega in oblike podobna lanski. Nekaj novosti se obeta na Titovem trgu, kjer bodo v začetku prihodnjega tedna postavili 12-metrsko novoletno drevo, na katerem pa bodo letos prvič praznične lučke zažarele na glasbeno spremljavo. Prav tako bo tudi letos praznična glasba čarobno vzdušje pričarala na koprskih ulicah v mestnem jedru.

Zdaj že tradicionalna prireditev Prižgimo novoletne luči bo v petek, 5. decembra, ob 17. uri na Titovem trgu. Tudi letos bodo za začetek prazničnega vzdušja v mestu poskrbeli otroški pevski zbori koprskih osnovnih šol, ki bodo s svojim petjem priklicali Miklavža, ki bo pomagal prižgati praznično razsvetljavo v mestu. Posebna gosta večera bosta Steffy in Žiga Rustja. Slednji bo ob 20. uri zapel tudi samostojno in predstavil svojo novo zgoščenko.

Sicer pa bo med 5. in 7. decembrom na Titovem trgu precej živahno, saj bo te dni tam potekal Miklavžev sejem, ki letos prinaša številne novosti. Slednjega bodo poleg številnih izvirnih stojnic zaznamovale delavnice za otroke, plesni nastopi in animacije, otroške predstave, stand up komedije in še bi lahko naštevali. Organizatorji so v sodelovanju  s podjetjem PLINDOM poskrbeli tudi, da obiskovalcem Miklavževanja ne bo mraz.

Letošnja novost je skupna akcija Komunale Koper, Mestne občine Koper in Zavoda Koper Otok »Prinesi odpadek-odnesi nagrado«, s katero želijo ljudi spodbuditi k ločevanju in zbiranju kosovnih odpadkov ter opozoriti na dodano vrednost nakupovanja v koprskem mestnem jedru. Žrebanje nagrajencev akcije, bo v soboto, 6. decembra, ob 11. uri na Titovem trgu. Na stojnici Radia Koper pa se bodo vse dni Miklavževanja letos prvič zbirale tudi novoletne želje, ki jih bodo lahko občani zapisali na posebne novoletne okraske. Slednje bodo obesili na jelke, ki jih bodo postavili na Kidričevo ulico v Kopru. Želje bodo lahko radovedni občani prebirali cel december, nekaj želja pa bo Radio Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper, občanom tudi izpolnil.

Kot zadnja letošnja novost, pa so tudi posebni organizirani vodeni strokovni ogledi sakralne dediščine Kopra, ki bodo na sporedu v soboto (6.12.) in nedeljo (7.12.), ob 11. in 15. uri. Za strokovni vodeni ogled bo treba odšteti pet evrov na osebo, ker je število mest omejeno, pa vsem zainteresiranim zanje v Mestni občini Koper svetujejo hitro prijavo v TIC-u Koper (Pretorska palača). Miklavžev sejem se bo zaključil v nedeljo, ko bodo ob 17. uri trg preplavili znani obraziTomaž Klepač, Ana Marija Mitič, Matjaž Kumelj in Vlado Pilija, ki so širši javnosti znani iz televizijskega šova Znan obraz ima svoj glas. Več o programu si lahko preberete v priponki.