DomovArhivOlga Franca od danes nova koprska podžupanja

Olga Franca od danes nova koprska podžupanja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je včeraj za podžupanjo Mestne občine Koper imenoval občinsko svetnico Olgo Franca. Ta se bo od danes pridružila podžupanoma Petru Bolčiču, Danijelu Cepu in podžupanu, predstavniku italijanske narodne skupnosti Albertu Scherianiju.

Zakaj ta nenadna odločitev? Koprski župan Boris Popovič nam je pojasnil, da je Franco imenoval na pobudo njegovega svetovalca Gašparja Gašparja Mišiča, ki je predlog utemeljil z njenim dolgoletnim delom in prizadevanji za razvoj lokalne skupnosti. Čeprav rezultati teh prizadevanj niso ravno vidni, je Mišič dejal, da je Franci treba ponuditi priložnost, da se dokaže. “Olga Franca ima odlične reference, ne nazadnje je bila podpredsednica Slovenske ljudske stranke, kar o njej pove veliko,” dodaja Mišič.

»Prepoznali smo njen trud, njena dolgoletna prizadevanja za razvoj lokalne skupnosti. Moj svetovalec Gašpar Mišič je opozoril na vse njene dobronamerne predloge in številne projekte, ki jih je uresničila za dobro občanov, ki ji žal v vseh teh letih niso zaupali več kot toliko, saj je niso izvolili niti v krajevno skupnost, kjer prebiva. Mislim, da se ji je zgodila krivica, zato sem jo na predlog Gašparja Mišiča tudi imenoval za podžupanjo in pričakujem dobro sodelovanje ter dobre rezultate,« nam je glede imenovanja pojasnil Popovič.