DomovArhivOživimo mestna središča

Oživimo mestna središča

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na tem področju se je kot primer dobre prakse uveljavil koprski model sodelovanja med občinsko upravo in lokalnimi trgovci ter gostinci iz mestnega jedra, ki so združeni v Zavod Koper Otok. Slednji povezuje že preko 55 večinoma manjših podjetij, ki v sodelovanju z Mestno občino Koper izvajajo številne aktivnosti, s katerimi se v mesto privablja vedno več obiskovalcev.

27fpa_ozivela_ulica04

 

Ponudniki iz mestnih središč in predstavniki lokalnih javnih institucij lahko na izobraževanju in delavnici spoznajo razvoj pristopov k oživljanju mestnih jeder, primere managementa mestnih središč iz tujine in predvsem obstoječe primere dobrih praks iz Slovenije. Z delavnicami se želi spodbuditi povezovanje in mreženje med manjšimi ponudniki znotraj mestnih jeder, kakor tudi njihovo kolektivno sodelovanje z občinskimi upravami pri upravljanju živih in živahnih mestnih središč.

Naslednji delavnici bosta potekali v:

–          Črnomlju, v torek, 23. avgusta 2016, ob 14:30, v sejni sobi Občine Črnomelj, in v

–          Škofji Loki, v četrtek, 25. avgusta 2016, ob 11:00, v veliki sejni dvorani Občine Škofja Loka.

Udeležba na delavnici je ob finančni podpori MGRT in javne agencije SPIRIT brezplačna, zaradi omejenega števila prostih mest pa je potrebna predhodna prijava na e-mail naslov Zavoda Koper Otok: koper.center@gmail.com.