DomovArhivPadla tudi sodba zoper občinskega uradnika Rafa Klinarja

Padla tudi sodba zoper občinskega uradnika Rafa Klinarja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Spomnimo, da je prvostopenjsko sodišče Rafa Klinarja zaradi zlorabe uradnega položaja lani jeseni obsodilo na sedem mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let, ker naj bi brez ustreznega javnega naročila oddal dela za ureditev dekorativne osvetlitve dreves na Tomšičevi ulici v Kopru družbi Elektroinvest. Klinar, ki je vseskozi prepričan v pravilnost in zakonitost svojega delovanja, se je na sodbo seveda pritožil in višje sodišče je odločilo njemu v prid in obtožbo zavrnilo.  Žal je to storilo zaradi zastaranja in ne kot je pričakoval Klinar, zaradi umika obtožnice s strani tožilstva oziroma zaradi oprostilne sodbe. Vse stroške kazenskega postopka je  tako naložilo v breme proračuna.

»Vesel sem, da se je ta agonija končala. Nisem in ne morem pa biti vesel, da se je končala na tak način, in sicer z zastaranjem. Kajti nisem naredil prav nič nezakonitega, zato  se nikakor ne morem počutiti krivega in bi si želel ter pričakoval edino možno zadoščenje za nedolžnega človeka, to je oprostilno sodbo oziroma še bolje, umaknitev obtožnice s strani tožilstva«, je odločitev višjega sodišča komentiral Raf Klinar, ki je prepričan, da je bil kolateralna žrtev političnega obračunavanja med užaljenim  takratnim opozicijskim lokalnim politikom Viktorjem Markežičem in županom Borisom Popovičem. »Zgodba je bila v celoti izmišljena in žalosti me, da se lov na čarovnice  v naši državi zaradi političnih interesov prenaša tudi na nič krive in nedolžne uradnike«, dodaja.

Žalostno, ampak žal resnično, je tudi dejstvo, da t.i. neodvisni mediji, tudi tisti izključno financirani iz davkoplačevalskega denarja, oziroma posamezniki, ki sebe razglašajo za neodvisne raziskovalne novinarje oziroma še bolje novinarke, vsako še tako neverodostojno in izmišljeno zgodbo, kot je bila tale o famoznih lučkah na Tomšičevi ulici, v svojem gorečem nasprotovanju ali lahko bi celo rekli sovraštvu do župana, povzemajo oziroma interpretirajo tako, da tiste, ki se povsem nedolžni znajdejo v sodnih procesih, vnaprej medijsko obsodijo. Kriv si in pika, pa četudi si še tako nedolžen.
raf