DomovArhivParkirišče za tržnico delno pod vodo

Parkirišče za tržnico delno pod vodo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Močno deževje, ki je slovensko Istro zajelo v noči na sredo, 15. oktobra, je največ posledic pustilo v piranski občini, kjer so nekatere ceste še vedno le delno prevozne. V Kopru je stanje boljše, poplavljen je le del makadamskega parkirišča za tržnico. Ker je deževje napovedano tudi za danes in jutri, pristojne službe priporočajo voznikom, naj svoja vozila parkirajo na drugih parkiriščih.

Sicer je že od jutra na terenu približno 30 gasilcev iz koprske gasilske brigade ter prostovoljnih gasilskih društev iz vseh treh obalnih občin, pristojne službe Komunale Koper in tudi Služba za zaščito in reševanje Mestne občine Koper, ki bo javnost sproti obveščala o stanju na cestah in morebitnih posledicah neurja.

Kot so za Sta povedali na Gasilski brigadi Koper, se je večina intervencij doslej nanašala na črpanje vode iz zalitih objektov in reševanje potopljenih vozil, predvsem v podzemnih garažah. Na celotnem območju je bilo okoli 15 potopljenih vozil. Samo v Strunjanu je pod vodo končalo 13 objektov, na tem območju so gasilci v dobrih dveh urah prečrpali okoli 300 kubičnih metrov vode. Med drugim so gasilci intervenirali pri reševanju plovila, potem ko je rečni tok odtrgal lesen pomol, na katerega je bilo plovilo privezano, pomagali pa so tudi pri prenosu dveh otrok iz hiše na varno. Na območju zdravilišča na Debelem rtiču je popustil strop, poplavilo je tudi paviljon, ki je v fazi sanacije.