DomovArhivPestro dogajanje na Mudi

Pestro dogajanje na Mudi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že dopoldne so Prešernov trg napolnili otroški glasovi na tradicionalnem Otroškem festivalu, ki ga pripravljajo trgovci, gostinci in drugi ponudniki starega mestnega jedra Kopra, združeni v Zavod Koper Otok.

Tudi letos je osrednja tema festivala aktivno preživljanje prostega časa, na stojnicah pa se predstavljajo številna društva in institucije, med drugim Teniški klub Koper, Gimnastično društvo Capris, Fitnes Manija, Pokrajinski muzej Koper, Kosovelov dom Sežana, obalna Kolesarska mreža, Inštitut CAR, Zavod Mediterranum, Helen Doron English, Tačke pomagačke, center izobraževanja Sirius in drugi. Veliko zanimanja pa so poželi tudi obalni gasilci in koprski policisti. Slednji tokrat niso le opozarjali na nevarnosti, ki prežijo na otroke v vsakdanjem življenju, ampak je največji hit pomenila simulacija vožnje na motorju.

Tudi popoldne bo otroke vse do 18. ure zabaval vsestranski Sten Vilar z Butalci in butalskim policajem ter seveda z razbojnikom Cefizljem. Med otroško zabavo na Prešernovem trgu so organizirane številne otroške delavnice.
Mestni trgovci so ob tej priložnosti izdali skupni letak z bonom v vrednosti petih evrov, ki se ga lahko unovči ob nakupih v več kot 10 različnih trgovinah v mestnem jedru. Bon je dostopen v trgovinah, v TIC-u Koper ter tudi na spletu, na spletni strani www.koperotok.si ter na Facebook strani Koper center, kjer ga je možno tudi natisniti.