DomovArhivPestro na teniškem področju

Pestro na teniškem področju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Slednja je v finalnem obračunu v treh nizih premagala Dejano Radanovič iz Srbije z rezultatom 3-6, 6-4, 6-2.  Igralka iz Buenos Airesa je na poti do končne zmage med drugimi premagala tudi dve perspektivni slovenski igralki, Hano Mraz in Manco Pislak, v finalu pa je po izgubljenem prvem nizu v drugem zaigrala bolj raznovrstno in z globokimi ter napadalnimi udarci strla odpor Srbkinje. V tretjem nizu je Argentinka brez večjih napak tekmo uspešno pripeljala do konca.

” To je moja druga zmaga na Futures turnirjih, tako da se bom že na prihodnji WTA lestvici prebila med 500 najboljših igralk na svetu. V Kopru sem se počutila odlično, zahvaljujem se organizatorju za lepo vzdušje in gostoljubnost ter odlično pripravljena igrišča”,

je povedala Establova, ki trenutno zaseda 15. mesto na svetovni mladinski teniški lestvici ITF do 18 let.

IMG_4610
Zmagovalka Julieta Lara Estable.

Sicer pa se je na koprskih teniških igriščih začelo tudi ligaško tekmovanje v prvi slovenski teniški ligi za moške. V njej nastopa 7 ekip, ki igrajo v dveh skupinah, najboljši dve ekipi pa se uvrstita v zaključni play-off, ki bo odločal o državnem ekipnem prvaku. V skupini B je nastopila ekipa Avtoplus Koper iz Kopra, ki je že odigrala dva dvoboja. V soboto so Koprčani gostovali na Ptuju in izgubili proti tamkajšnji ekipi TK Terme Ptuj z 2-5. Zmagi za Koper sta priborila Jan Tavčar in dvojica Jan Vehovec-Jan Tavčar. V nedeljo pa so na Bonifiki gostovali aktualni državni prvaki ŽTK Maribor iz Maribora in Koprčane ugnali s 2-5. Za Maribor je nastopil tudi Aljaž Radinski, četrtfinalist ATP Challengerja v Portorožu, ki se je za zmago proti Marku Laziču moral pošteno potruditi, saj je odpor Koprčana strl  šele po treh urah igre z rezultatom 3-6, 7-6 (0), 1-6. Edino posamično zmago za Koper je dosegel Jan Tavčar, uspešna pa je bila tudi dvojica Jan Vehovec-Jani Tomulič. Kljub porazu, Koprčani ostajajo v prvi ligi tudi v prihodnjem letu.

IMG_4652
Marko Lazić in Aljaž Radinski (ŽTK Maribor) sta na Bonifiki prikazala odlično teniško predstavo.

Pestro bo tudi v naslednjih dneh, že konec tedna bodo Teniški center Bonifika namreč spet preplavili mladi tenisači in tenisačice iz celega sveta, saj se bo začel močan mednarodni turnir 5. Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, na katerem bo nastopilo tudi številčno zastopstvo iz vseh primorskih klubov.

IMG_4631 (2)
Finalistki z mladimi člani TK Koper.