DomovArhivPestro tudi na potniškem terminalu

Pestro tudi na potniškem terminalu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrhunec prireditvenega dogajanja bo v Kopru spremljal tudi eden od vrhuncev ladijske potniške sezone. Kot smo že poročali, je sezona 2016 z vidika prihodov potniški ladij ena izmed najboljših do slej. Do danes je mesto obiskalo že 26 ladij in več kot 30.000 potnikov, a hkrati to ne predstavlja niti polovice od pričakovanih končnih številk. Sezona 2016, ki se je začela rekordno hitro, že 7. marca, in se bo končala rekordno pozno, šele sredi decembra, bo v naše mesto pripeljala okoli 70 ladij in 75.000 potnikov.

Že ta vikend, ko v mestu poteka Rumena noč, bomo zabeležili kar tri prihode plavajočih hotelov. Jutri nas bo ponovno obiskala 240 metrov dolga Riviera, s približno 1.200 potniki in 800 člani posadke. Čeprav ladja ne spada med največje, so se njeni potniki že večkrat izkazali kot odlični potrošniki, ki so razveselili predvsem trgovine in druge ponudnike v starem mestnem jedru. V nedeljo zjutraj bo mesto prvič obiskala 268 metrov dolga ladja Norwegian Spirit, ki gosti preko 2.000 potnikov in skoraj 1.000 članov posadke. Kot je to običajno ob prvem prihodu ladje, bodo predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper obiskali kapitana ladje, kjer bodo na krajši slovesnosti izmenjali spominske plakete. Približno okoli poldneva pa se bo ob potniškem terminalu v Kopru privezala še manjša, a zato toliko bolj luksuzna ladja Azamara Journey, s 600 potniki in kar 400 člani posadke.

Prihodi potniških ladij se bodo vrstili tudi v naslednjem tednu. Že v ponedeljek k nam prihaja Seven Seas Explorer s 700 potniki, ki se bo v Koper vrnil ponovno v četrtek. Naslednjo nedeljo pa gostimo britansko ladjo Thomson Dream s 1.500 potniki.

Višek potniške sezone pa šele prihaja. Oktobra bo kar 13 prihodov potniških ladij s približno 13.000 turisti. Z zadovoljstvom lahko spremljamo podaljševanje sezone, saj bomo tudi novembra gostili kar 5 ladij, dve pa celo decembra. Največ prihodov bomo zabeležili septembra, ko bo v mesto priplulo 11 ladij s približno 12.000 potniki.