DomovArhivPisjani domov kar z dvema nagradama

Pisjani domov kar z dvema nagradama

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu se je letošnja povorka vpisala med rekordne, na njej je namreč nastopilo kar 35 skupin, od tega 5 etnografskih mask, 14 vozov in 16 pustnih skupin, ki so se izkazale tako z izvirnostjo in domiselnostjo, kot tudi z dovršenostjo samih mask in rekvizitov.
Veliko presenečenje letošnjega leta so bile tradicionalne – etnografske maske, med katerimi so prednjačili kurenti – teh je bilo za kar tri skupine, predstavili pa so se tudi Rakitovski mačkari in Istrski rožarji. Seveda povorka ni minila brez velikih vozov, med katerimi je bilo tudi letos kar nekaj nadvse izvirnih, kot denimo Šmarstones – kremenčkovi iz Šmarij, Mišičeve banane iz Luke, astronavti iz Dekanov, štirje letni časi, debela stena iz Bezovice, ladja iz Loparja, veliko navdušenja pa so letos požele tudi nekatere skupine, in sicer bižnone na morju, faraoni in bistriški dojenčki.
Po mnenju številnih obiskovalcev, od najmlajših do nekoliko starejših, so si aplavz prislužile prav vse sodelujoče pustne šeme, kljub temu pa je na koncu odločilno besedo imela komisija – oziroma kar dve. Strokovna komisija in komisija, sestavljena iz predstavnikov sodelujočih vozov in skupin, ki sta si bili edini, da je med vozovi letos naziv najboljšega dobil voz Turističnega društva Dekani »Pisjani gremo u vesolje«. Med skupinami je po izbiri strokovne komisije zmagala »So bižnone šle na murje« – KD Istrski Grmič Škofije, po izbiri sodelujočih pa so si prvo mesto prislužili »Faraoni Faraoni iz Egipta«.
Pustne norčije pa so se v Kopru šele dobro začele – vse šeme, ki se želijo zabavati do zgodnjih jutranjih ur so tudi letos vabljene v Hrastovlje, kjer bodo v ogrevanem šotoru za dobro glasbo poskrbeli Ne me jugat in Xaxid, tisti pa, ki ste danes zamudili povorko v Kopru, lahko svojo masko na ogled postavite tudi jutri, ob 12. uri v Portorožu, na 4. Portoroški pustni povorki.