DomovArhivPlavalni konec tedna v Kopru

Plavalni konec tedna v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

380 plavalcev iz kar 23 plavalnih klubov iz Slovenije, Italije, Avstrije in Anglije je bilo tako za koprski klub kot tudi za številne obiskovalce prijetno presenečenje. Tekmovanja se je udeležila tudi večina slovenskih reprezentantov, med njimi tudi plavalec domačega kluba Matjaž Markič, ki si je v kategoriji A na 100 in 50 metrov prsno priplaval odlično prvo mesto ter bil po seštevku točk tudi absolutni zmagovalec Pokala Kopra. Med vidnejšimi plavalnimi imeni je bila tudi Anja Klinar, plavalka iz Radovljice, ki je bila najboljša v ženski konkurenci in si je tako prislužila tudi absolutno zmago, poleg obeh zmagovalcev pa so v Kopru nastopili še naslednji reprezentanti: Tjaša Pintar, Robert Žbogar, Urša Bežan, John Peter Stevens, Jan Karel Petrič, Anže Tavčar, Ane Mari Košak.

Letošnji plavalni miting pa je bil tudi sicer izredno uspešen, od 63 kompletov medalj, ki so jih organizatorji podelili za odlične rezultate v 9 disciplinah in 4 kategorijah, so kar šest odličij prejeli tudi primorski plavalci, katerih imena objavljamo spodaj.

Poleg vidnih imen in množice obiskovalcev sta v popoldanskem delu, v okviru katerega je bilo tudi uradno odprtje tekmovanja, plavalce pozdravila tudi predstavnik Mestne občine Koper Timotej Pirjevec in predsednica kluba Alenka Šarkanj, ki je opisala dosedanji razvoj kluba z besedami »od borbe za preživetje do naslova evropskega prvaka« . Istočasno se je še zahvalila številčni ekipi za izvedbo lepega, predvsem pa množičnega tekmovanja ter Mestni občini Koper in številnim sponzorjem, za njihov prispevek k uspešni izvedbi plavalnega mitinga.

Prejete medalje primorskih plavalcev:

Kategorija A – moški (letnik 1997 in starejši), ženske (letnik 1999 in starejše)
Markič Matjaž (Koper) prvo mesto: 100m prsno, 50m prsno

Kategorija B – moški (letnik1998, 1999), ženske (letnik 2000, 2001):
Benčič Matic (Biser Piran) drugo mesto: 50m prsno

Kategorija C – moški (letnik 2000, 2001), ženske (letnik 2002, 2003):
Tominc Nika (Koper) prvo mesto: 100m prosto, tretje mesto: 50m prosto
Garafolj Noel (Koper) tretje mesto: 50m hrbtno
Primožič Marcel (Biser Piran) tretje mesto: 100m prosto

Kategorija D – moški (letnik 2002 in mlajši), ženske (letnik 2004 in mlajše):
Koželj Lea (Koper) tretje mesto: 50m hrbtno

Ostale rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plavalne zveze Slovenije www.pzstiming.net/RezultatiMM/