DomovArhivPlaža “Mokra mačka” dobro pripravljena na začetek kopalne sezone

Plaža “Mokra mačka” dobro pripravljena na začetek kopalne sezone

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prenovljene in prebarvane smo lesene klopce na kopališču; prenovljenih je tudi 5 garderobnih hišic, ki se bodo po novem lahko zaklepale z notranje strani. V letošnjo ponudbo sta obstoječim dodana še 2 tuša, njihova uporaba pa bo brezplačna. Trenutno na koprskem mestnem kopališču »Mokra mačka« izposoja senčnikov in ležalnikov ni možna, vendar se proučujejo vse okoliščine uvedbe teh dodatnih storitev v prihodnosti, ne da bi s tem obiskovalcem zmanjšali možnosti uporabe mestne plaže.

Za lažji in varnejši vstop v morje prav v teh dnevih Komunala Koper zamenjuje lesene stopnice z novimi, ki bodo bolj varne.

Pripeljan je tudi nov pesek, ki se že grabi in čistim. Prod, ki ga zmečeta burja in valovi je že poravnan in urejen.

PlazaKoper2015-0020

Letos bo na koprskem kopališču poskrbljeno tudi za ločeno zbiranje odpadkov, saj bo Komunala Koper postavila nove zabojnike za ločeno zbiranje frakcij in s tem poudarila zavezanost k pravilnemu odnosu do odpadkov, ki lahko s primernim zbiranjem postanejo nova energija in bistveno manj onesnažujejo naše okolje.

Novost letos je vsekakor modra zastava, ki bo izobešena na kopališču in potrjuje trajnostno naravnan pristop pri upravljanju kopališča. Ta bo jamstvo za vse kopalce in obiskovalce, da se nahajajo na visoko okoljsko ozaveščenem kopališču. Nasploh bo v tej sezoni dan velik poudarek na vsebine, ki se nanašajo na okolje, zdravje in varnost.

Velik poudarek bo posvečen dodatni programski vsebini, saj se bodo podprle različne športne vsebine, vrsta oblik vadbe za starejše, likovne ter ustvarjalne delavnice za otroke in vrsta drugih oblik dejavnosti.

PlazaKoper2015-0028

Že en teden se na mestnem kopališču vsako jutro izvaja vadba 1000 gibov za zdravje, ki ga izvaja društvo Feniks. Čez poletje bodo potekale otroške delavnice za najmlajše »Ful kul«, ki jih bo izvedlo društvo Olimp. V prvem tednu junija bo na plaži, vsako jutro med 7. in 9. uro, in zvečer, med 19.30 in 21.30 uro, potekala telovadba z mojstrom borilnih veščin Wi Haitangom. Poleg tega se bodo predvidoma tudi letos izvedle tradicionalne dejavnosti na ali ob plaži, kot so dogodki, ki jih prireja Klub študentov občine Koper ali ulični lutkovni festival PUF in številni drugi.

PlazaKoper2015-0023

Skozi sezono bo poudarjen tudi pomen varnosti na plaži med turistično sezono, ki vključuje zdravstveno preventivo in ozaveščenost pred nevarnostmi, kot so kraje, kjer najbolj pomagajo preventivna in samozaščitna ravnanja. S tem namenom se je Komunala Koper pridružila preventivni akciji Varno poletje, v kateri bo skupaj s Policijsko upravo Koper in drugimi pridruženimi upravljavci kopališč, poudarjala pomen preventive za varen in zdrav obisk plaže.

Za kopališko varnost na plaži bo v času obratovanja kopališča (med 8. in 19. uro) skrbela ekipa treh usposobljenih reševalcev iz vode, kar predstavlja veliko moštvo glede na velikost kopališča, ki sodi med manjše. S tem želi Komunala Koper zagotoviti najvišjo možno varnost za vse kopalce in druge obiskovalce koprskega mestnega kopališča. Naj dodamo še uporaben podatek, da je sicer med 19. in 22. uro še vedno možno kopanje, vendar na lastno odgovornost. Po 22. uri pa se dvigne rdeča zastava in kopanje ni več možno. Za dodatno varnost bo v času trajanja kopalne sezone skrbel tudi varnostnik.