DomovArhivPo Kopru spet živahno

Po Kopru spet živahno

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potniška ladja Celebrity Silhouette je k nam pripeljala približno 2.800 potnikov in 1.500 članov posadke. Kar 315 metrov dolga potniška ladja sodi med največje in hkrati med najbolj moderne in luksuzne ladje razreda Solsticij, ki potnikom ponuja izjemno udobje v dvanajstih restavracijah, barih in trgovinah, med njimi je tudi na primer Apple trgovina, seveda pa na ladji ne manjka tudi center dobrega počutja in vse, kar sodi zraven. Ena od posebnosti Celebrity Silhouette je »lawn club«, ki leži ob več kot dva tisoč kvadratnih metrov velikem travniku na zgornji etaži ladje, kjer lahko gostje igrajo golf in prirejajo piknike.

Bela lepotica je k nam priplula iz Benetk, v večernih urah pa bo pot nadaljevala v Ravenno ter nato naprej proti Rimu oziroma pristanišču Civitavecchia. Današnji obisk je bil njen peti in obenem predzadnji obisk Kopra v tej sezoni, saj nas bo luksuzna velikanka obiskala še v začetku novembra.

Skupno z današnjim obiskom je v Koper to sezono priplulo že 46 potniških ladij, ki so v mesto pripeljale že 55 tisoč potnikov. Do konca sezone pričakujemo še 10 prihodov ladij in dodatnih 13 tisoč potnikov.