DomovArhivPodelili štipendije 41 študentom UP

Podelili štipendije 41 študentom UP

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na ta način primorska univerza številnim študentom vse od leta 2008 ponuja možnost lažje zaposlitve po uspešno končanem študiju in jih spodbuja k čim boljšemu učnemu uspehu, vlagateljem pa nudi odlične perspektivne kadre, ki njihovo delovno okolje oplemenitijo s svežimi zamislimi in mladostnim zagonom. In tako je bilo tudi letos, ko je kot nagrado in spodbudo za nadaljnje uspehe štipendijo prejelo 41 najboljših študentk in študentov.

Vlagatelji v Štipendijski sklad UP so lokalne skupnosti, podjetja in članice univerze, ki za posameznega študenta namenijo 2 tisoč evrov. Tudi tokrat so prve tri štipendije podelile občine, in sicer občini Piran in Ilirska Bistrica ter Mestna občina Koper, v imenu katere je pogodbo podpisal podžupan Peter Bolčič. Med štipenditorji iz gospodarstva sta v Sklad prispevala tudi podjetje Actual I.T. d.o.o. iz Skupine Istrabenz, ki je prispeval štiri štipendije s področja računalništva in informatike in Luka Koper, ki je podelila eno štipendijo, zadnji sklop štipendij, ki jih podeljujejo posamezne članice Univerze na Primorskem, pa je letos štel vsega skupaj 33 štipendij.

Največ, kar 17 štipendij, sta podelila Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in Inštitut Andrej Marušič, medtem ko so Študentski domovi in Rektorat Univerze na Primorskem v Štipendijski sklad UP prispevali vsak po 5 štipendij. Sledila je Pedagoška fakulteta, ki je štipendijo omogočila 3 študentom, Fakulteta za vede o zdravju 2, Znanstveno raziskovalno središče UP pa eno štipendijo.

Marljivim in nadarjenim študentom je nekaj toplih besed ob začetku slovesnosti namenil tudi sam rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, ki se je najprej zahvalil vsem vlagateljem v sklad, ki s svojim finančnim vložkom mladim lajšajo študentska leta in jim ponujajo možnost za lažjo vključitev v delovno okolje. Ob tem je izrazil tudi skrb ob vse večjem številu perspektivnih študentov, ki z znanjem odhajajo v tujino ter povedal, da je prav zato pomembno ohranjati pogoje in možnosti razvoja za take študente tudi na domačih tleh – tudi s podporo javnega in brezplačnega visoko šolstva.