DomovArhivPodpora župana Borisa Popoviča zaposlenim v Luki Koper

Podpora župana Borisa Popoviča zaposlenim v Luki Koper

ArhivNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Luki Koper so zaposleni začeli zbirati podpise, s katerimi želijo odgovornim v državi pokazati, da je odnos države do Luke Koper mačehovski, da je trenutna situacija glede drugega tira nevzdržna in da je iskanje strateškega partnerja ter razmišljanje o prodaji Luke Koper škodljivo. Za podporo so zaprosili tudi širšo javnost. Nemudoma je zaposlene v Luki s svojim podpisom pod Izjavo podprl tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič. Še več, slednji je k izrazu podpore povabil tudi predstavnike občinskih javnih zavodov in podjetij ter njihove kolektive, v prepričanju, da lahko skupaj dokažejo, da jim ni vseeno za usodo koprskega pristanišča. Nobena skrivnost namreč ni, da si župan Boris Popovič vsa leta prizadeva za ohranitev Luke Koper v slovenskih rokah, zadnja dejanja pa so kot voda na mlin tistim, ki želijo razvrednotiti Luko Koper in jo poceni razprodati tujcem. Zato se je župan osebno nemudoma pridružili Izjavi o podpori slovenskemu pristanišču zaposlenih v Luki Koper in jo podprl v vseh točkah. S svojim podpisom soglaša zahteve zaposlenih v Luki do pristojnih v državi, in sicer:

–          Naj prenehajo z iskanjem novih koncesionarjev ali strateških partnerjev za Luko Koper, kar vodi v njeno destabilizacijo oziroma prodajo. Želim, da Luka Koper ostane SLOVENSKA in se razvija s slovenskim znanjem ter še naprej ustvarja odlične rezultate zase in za Republiko Slovenijo.

–          Naj TAKOJ začnejo z aktivnostmi in gradnjo dodatnega tira v racionalnejši obliki in z javnimi sredstvi kot je praksa v tujini, saj je to za državo najceneje in najhitreje.

–          Zagotovijo vse potrebno za maksimalno izkoriščanje obstoječe železniške proge do izgradnje dodatnega tira, s čimer se bo preprečilo poslovne izgube v slovenskem gospodarstvu in preusmerjanje tovora na konkurenčne transportne poti.

–          Naj prenehajo z iskanjem nove oblike upravljanja pristanišča, ki prinaša le dodatno birokratizacijo, nove stroške davkoplačevalcem in še večjo razvojno odvisnost pristanišča od trenutne politike.

–          Naj zagotovijo družbi vso podporo pri izvajanju tekočih in razvojnih aktivnosti v pristanišču, skladno s prioritetami in strateškimi usmeritvami Luke Koper.

IMG_0963