DomovArhivPomagajmo Reneju zbrati sredstva za operacijo!

Pomagajmo Reneju zbrati sredstva za operacijo!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

21-mesečni Rene se je rodil s prirojeno deformacijo desne nogice – fibular hemimelio, redko boleznijo pri kateri gre za pomanjkanje kosti fibule, ki drži stopalo in koleno v pravilni poziciji. Sprva so razliko v višini med nogicama reševali s pomočjo prilagojenih čevljev in ortoze, ki jo po meri izdelujejo v URI Soča v Ljubljani, vendar je to vse težje, saj se je nogica, zaradi vse večjih obremenitev, precej ukrivila v kolenskem delu in stopalu.

Starši malega Reneja so pomoč poiskali tudi pri zdravnikih na Ortpedski kliniki v Ljubljani, kjer primer Reneja že poznajo, vendar so jim zdravniki kot edino možno rešitev predlagali amputacijo nogice. A starši se niso kar tako vdali usodi. Prek spleta in Facebooka so prišli v kontakt z dr. Drorom Paleyjem, kirurgom iz ZDA, ki se že 30 let ukvarja s fibular hemimelio in je na svoji kliniki na Floridi uspešno operiral že več kot 200 otrok s podobnimi težavami. Začetek aprila sta se starša Reneja z njim tudi sestala in obljubil jim je popolno okrevanje.

Tri operacije, ki bi pomagale Reneju …

pomagajmo reneju

Za to so potrebne tri operacije, ki skupaj z rehabilitacijo in operacijo za odstranitev fiksatorja znašajo 180 tisoč evrov. Ponudil jim je tudi možnost operacije v Milanu, in sicer 20. junija 2014, ter nadaljnje obravnave na Floridi, kar bi sicer nekoliko znižalo skupni znesek, ki pa je še vedno prevelik zalogaj za mlado družinico.

Po pomoč so se tako najprej obrnili na ZZZS, kjer pa je postopek precej dolgotrajen in po preteklih izkušnjah staršev s podobnimi težavami, največkrat le delno odobren, nato pa so poskusili še s prostovoljnimi prispevki. Donira lahko prav vsak, ki želi pomagati družini Talić, in sicer s prostovoljnimi prispevki na spodaj navedena transakcijska računa.

SI 56 2900 0003 2052 246 pri UniCredit Banka Slovenija d.d., Rene Muhamed Talić, Martinuči 2 (mama AMela Talić), 5292 Renče. Swift: BACXSI22 (za nakazila iz tujine), kot namen pa navedete ZA OPERACIJO.

Uradni račun prek društva LK VOGRSKO: LK Vogrsko – Donacija za Talić Rene Muhamed – SI56 0475 0000 0454 884, sklic SI00 2024-001.

Prek društva Vesele nogice obstaja tudi možnost zbiranja donacij s sporočili SMS: vtipkate NOGICE in pošljete na 1919 za en evro donacije ali pa NOGICE5 na številko 1919 za donacijo v vrednosti 5 evrov.