DomovArhivPomlad je čas za ceste

Pomlad je čas za ceste

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pomlad in obdobje pred poletjem je tudi čas za popravila številnih cest in lokalnih poti. Potem ko so v Mestni občini Koper s številnimi posegi že končali, precej pa jih je v teku prav v teh dneh, bodo s popravili nadaljevali tudi v juniju in juliju, nato pa še v septembru.

V tem mesecu so tako delavci Komusa začeli s sanacijo kritičnih posedov in udorov cestišča med Smokvico in Movražem, v Bočajih, junija pa tudi v Tuljakih (skupaj 38 tisoč evrov).  V teh dneh CPK nadaljuje z deli na Ulici generala Levičnika v Olmu (nov pločnik, preplastitev, zagotovitev več parkirnih mest), za katera bo občina odštela 100 tisoč evrov, urejuje pa tudi javno pot Čentur – Mali Čentur, kjer bodo preplastili cestišče (35 tisoč evrov). Isto podjetje  nadaljuje z označevanjem talne signalizacije tako v mestu kot v zaledju (110 tisoč evrov).

Med že končana dela lahko štejemo ureditev hitrostne ovire na Severni obvoznici ob dvigalu, ureditev bankin, propustov, prekopov, jarkov in  krpanje asfalta na cesti Škocjan-Triban-Vanganel, na lokalni cesti, ki pelje v Boršt, Sirči-Gradin, med Pregaro in Tuniši in še nekaj manjših del na drugih cestah. Isto velja za Cesto na Markovec, za preplastitev katere in za ureditev hitrostnih ovir so v občini namenili 100 tisoč evrov.

Z deli pa bodo nadaljevali. Junija bodo tako v občini asfaltirali javne poti ob Slemenski cesti v Hrvatinih, ob glavni cesti na Manžanu, sanirali prehode za pešce iz malih tlakovcev v središču Kopra, sanirali  plaz v Potoku, preplastili javno pot skozi Paderno, del poti med  Bonini in Pradami, sanirali posed na lokalni cesti za Staro Šalaro in tam preplastili tudi del navezovalnega kraka. Prav tako junija bodo začeli z izvedbo  hitrostnih ovir v Gažonu, Grinjanu, Borštu in Kubedu, julija bodo uredili krožišče na Krožni cesti na Markovcu, jeseni pa še krožišče v Lovranu. Skupaj bo občina za načrtovana dela namenila 230 tisoč evrov.

DSC_7778
Križišče na Krožni cesti, kjer bo MOK uredila krožišče