DomovArhivPovprečen pomorski potniški turist v Kopru je starejši Anglež

Povprečen pomorski potniški turist v Kopru je starejši Anglež

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Med pomorskimi potniškimi turisti, ki so letos obiskali Koper,  so bili pripadniki kar 97 različnih narodnosti. Več kot polovica gostov (55%) je bila iz Velike Britanije, 17 odstotkov iz Združenih držav Amerike, po nekaj odstotkov gostov pa je bilo iz Avstralije, Kanade, Nemčije, Italije, Francije, Mehike, Belgije in celo Brazilije. Angleško govoreči turisti tako predstavljajo več kot 80 % vseh potnikov.

Untitled4

Sicer pa je bilo največ, kar 13, prihodov potniških ladij ob nedeljah, sledili so prihodi ladij ob sobotah (11), osemkrat nas je potniška ladja obiskala ob četrtkih, po petkrat ob sredah in petkih in dvakrat je njen prihod padel na ponedeljek.

Kot je znano, so nas potniške ladje največkrat obiskale v mesecu maju, ko smo jih gostili kar desetkrat, devetkrat so nas obiskale v septembru, osemkrat v avgustu, sedemkrat julija, šestkrat  junija in oktobra, dvakrat aprila, zadnja ladja v sezoni pa je k nam prišla novembra.

Kot zanimivost naj povemo še podatek, da je bila več kot polovica gostov starejša več kot 61 let.

Letošnja sezona je tako bila primerljiva z lansko, še vedno pa za rekordno velja leto 2011, ko nas je z 79 ladjami obiskalo kar 108 tisoč potnikov in pripadajoči člani posadke.

Untitled

Prihodnja sezona pomorskega potniškega turizma v Kopru se bo začela v začetku marca prihodnje leto in bo trajala vse do druge polovice novembra. Po zadnjih podatkih naj bi v letu 2016 k nam prišlo 64 ladij, ki bodo v Koper skupno prepeljale več kot 70 tisoč potnikov in pripadajoče člane posadke.

Potniški terminal, Potniška ladja Costa Classica