DomovArhivPredstavnica Royal Caribbeana v Kopru

Predstavnica Royal Caribbeana v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Obisk Jacobyjeve, ene izmed glavnih oseb, ki soodloča pri izboru destinacij za križarjenja, lahko štejemo kot še en dober rezultat sodelovanja Mestne občine Koper na mednarodnem sejmu potniškega turizma v Miamiju marca letos. Koper jo je kot mesto in priložnost za številne izlete oz. aktivnosti v bližnji okolici takoj navdušil, kar je zelo spodbudno za razvoj ladijskega potniškega turizma v mestu. V prihodnjih sezonah lahko tako pričakujemo še več potniških ladij Royal Caribbeana, s katerimi pretežno potujejo zelo zaželjeni ameriški turisti.

V okviru večdnevnega obiska v Kopru bo predstavnica drugega največjega svetovnega ladjarja obiskala številne turistične atrakcije in destinacije po Sloveniji, spremljali jo bodo predstavniki portoroške turistične agencije Atlas Express, ki za potniške ladje organizira večino izletov. Prav ti so velika prednost Kopra kot pristanišča za potniške ladje, saj je tukajšnji nabor možnih izletov za potnike, glede na ostala sredozemska pristanišča, največji in najbolj pester.

DSC_0009
Zadnja med morskimi lepoticami, ki je v Koper prepeljala približno 600 potnikov, je bila Seven Seas Mariner, ladjarja Oceania Cruises.

Ob priložnosti se je Jacobyjeva sestala tudi z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem in svetovalko župana Jano Tolja, ki je odgovorna za potniški terminal. Županu je podala veliko pohvalo glede čistega in urejenega videza mesta, kot izjemno pozitivno pa je izpostavila tudi veliko podporo in vpletenost lokalne skupnosti v razvoj ladijskega potniškega turizma, kar na koncu koncev začutijo tudi turisti sami. To odražajo tudi zadnji rezultati anket potnikov, ki sprejem v koprskem pristanišču ocenjujejo kot enega najbolj gostoljubnih v Sredozemlju.

Sicer smo v zadnjem tednu zabeležili prihod kar štirih potniških ladij, s katerimi je v Koper prispelo več kot 4 tisoč potnikov. Zadnja se je ob bok potniškega terminala privezala Seven Seas Mariner, ladjarja Oceania Cruises, medtem ko so bili ponudniki starega mestnega jedra najbolj navdušeni nad gosti z ladje Riviera istega ladjarja, ki so se v Kopru izkazali kot odlični potrošniki.