DomovArhivPredzadnji vikend v mesecu septembru v znamenju Sladke Istre

Predzadnji vikend v mesecu septembru v znamenju Sladke Istre

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zelo lično in kreativno okrašene stojnice polne sladic in sladkih izdelkov, tako tistih iz receptur naših mamic in babic, kot tistih, ki bodo v spominu ostali dandanašnjim otrokom, bodo tudi konec letošnjega septembra napolnile Koper.

Vabimo vas, da svojo slaščičarsko umetnost in spretnost pri izdelavi sladic predstavite na našem festivalu, kjer se bosta prestižnost in domačnost zlili v Sladko Istro. (P)ostanite del nje v času, ko Koper, poglavar Istre mu pravijo, tudi zaradi vas postane Otok Istrskih Sladkosti.

Poleg že poznanih vsebinskih sklopov (sladka Istra, sladka Slovenija, sladki svet in dežela čokolade) so organizatorji letos dodali še vsebinski sklop – sladko »po ištrijansko«, v katerem lahko sodelujejo turistična in kulturna društva Mestne občine Koper ter posamezniki in vinarji Slovenske Istre.

Vsi ponudniki, ki bodo s svojimi slaščicami sodelovali v katerem koli od naštetih sklopov bodo lahko brezplačno sodelovali na natečajih Sladke Istre 2014, in sicer Naj torta Sladke Istre 2014, Najizvirnejša sladica Istre 2014, Muškat Sladke Istre 2014 ali na letošnji novosti Naj sladica Slovenije 2014. Besedilo natečajev bo objavljeno naknadno.

Vsi zainteresirani ponudniki, ki bi radi sodelovali na Sladki Istri, lahko svoje prijave oddajo najkasneje do 30. julija, a vsi ki se bodo na Sladko Istro prijavili do 30. maja bodo deležni nižje prijavnine. Več o Sladki Istri 2014 si lahko preberete tu ali na www.sladka-istra.si.