DomovArhivPrimorska avtocesta pri Uncu proti Kopru zaprta zaradi čiščenja ledu

Primorska avtocesta pri Uncu proti Kopru zaprta zaradi čiščenja ledu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija je zaradi dreves in vej na cestišču  oviran promet na gorenjski avtocesti, in sicer od priključka Kranj zahod proti Kokrici, na štajerski avtocesti pa od Blagovice proti Trojanam na vseh treh pasovih. Na štajerski avtocesti je poleg tega počivališče Polskava zaprto v obe smeri, prav tako je zaprto počivališče Studenec na primorski avtocesti. Na prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da bodo na avtocestah predvidoma tudi danes zaradi čiščenja snega in ledu občasne do pol urne popolne zapore avtoceste v obe smeri.

Poleg avtocest so težave tudi na drugih cestah. Zaprta je regionalna cesta Vrhnika – Logatec zaradi padajočih dreves v drevoredu, zaprte pa so tudi ceste čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Jezersko in Ljubelj.

Na prometno-informacijskem centru opozarjajo, da na cestah obstaja nevarnost padanja ledu in snega z vseh objektov nad cestami in z neočiščenih vozil. Poleg tega je zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti, ponekod pa imajo lahko še težave z vidljivostjo, ki jo zmanjšuje megla v pasovih.

Previdnost je potrebna tudi na železniških prehodih med Ljubljano in Postojno, saj tam ne delujejo železniške zapornice, so še zapisali na prometno-informacijskem centru.