DomovArhivProstovoljci za prostovoljce

Prostovoljci za prostovoljce

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že četrtič so se članice komisije za mlade pri koprskem Območnem združenju Rdečega križa skupaj z otroki prostovoljčki treh osnovnih šol, in sicer OŠ Koper, Oskarja Kovačiča Škofije ter P.P.Vergerio, Il Vecchio udeležili največjega dogodka slovenske filantropije v Ljubljani. Gre za Veseli dan prostovoljstva, za praznik vseh prostovoljcev za prostovoljce.

V čudovitem poletnem dnevu so se koprski prostovoljci srečevali s prostovoljci iz vse Slovenije, si delili mnenja, izkušnje ter se spoprijateljili. Koprski šolarji so bili na stojnicah deležni velike pozornosti in so bili odlični promotorji največje humanitarne organizacije. S svojo neposrednostjo, prijaznim pristopom in navdušenjem, so bili nadvse uspešni pri delitvi lepih misli in srčkov, ki so jih predhodno izdelovali na delavnicah. Posebej so bili opazni in vidni tudi zaradi svojih čudovitih sončnih rumenih kapic, ki jih je darovala Mestna občina Koper in tudi s tem tudi pripomogli k prepoznavnosti našega mesta.

Dan je otrokom prinesel posebno izkušnjo, saj so doživeli utrip prostovoljstva različnih oblik. Predvsem pa so uživali na Veselem dnevu slovenske filantropije in z velikim ponosom predstavljali občino in širili prostovoljstvo.