DomovArhivPrvi skupnostni urbani vrt v Kopru

Prvi skupnostni urbani vrt v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pina išče manjšo skupino mladih (od 18 do 30 let) z različnimi znanji, predvsem mladinske voditelje, ilustratorje/karikaturiste, mladinske vzgojitelje, agronome/kmete in brezposelne mlade, ki so željni novih znanj in izkušenj. Gre namreč za projekt, ki poudarja spoštovanje narave ter si prizadeva za kakovost in avtohtonost lokalne ponudbe, s ciljem raziskati, kako pridelovati hrano v urbanih območjih ter posledično državljanom omogočiti zdravo in kakovostno življenje tudi v mestih.

Zamisel je, da bodo udeleženci projekta, vsak v svoji državi, ustvarili po en mestni vrt, ki bo med drugim služil tudi kot sredstvo za socialno vključevanje mladih v družbo, spodbujanje njihovega aktivnega sodelovanja in krepitev njihove zavesti o nekaterih temeljnih vprašanjih, kot so zdravje in trajnostni razvoj. Na ta način bodo pridobili znanja s področja trajnostne pridelave hrane v urbanih skupnostih in ustvarjanja mestnih vrtov, sodelovali pa bodo tudi na mednarodnih treningih v Italiji in Gani, kar je odlična priložnost za navezovanje stikov z vrstniki iz drugih kultur.  Če si želite biti del projekta tako pošljite motivacijsko pismo in življenjepis, oboje v angleščini, na e-naslov terminal@pina.siRok za prijavo je 22. januar 2014.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, nastaja pa v partnerstvu štirih organizacij. CESIE iz Italije, PINA iz Slovenije, CANGO iz Kitajske in IYEC iz Gane.