DomovArhivRastimo skupaj! tudi v Kopru

Rastimo skupaj! tudi v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gre za enega od dvanajstih regijskih dogodkov, ki so jih oz. jih bodo po vsej državi organizirali na pobudo Urada Republike Slovenije za mladino, Mladinskega sveta Slovenije (MSS), Mladinske mreže MaMa in zavoda Movit. Tokratni dogodek je v svoje roke vzelo Kulturno izobraževalno društvo PiNA, ki je skupaj z Univerzo na Primorskem k sodelovanju povabila številna društva in organizacije – Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija, Ustvarjalno platformo Inde, predstavnika Mladinskega centra Podlaga, inštitut za mladinsko politiko in številne druge, ki so javnosti predstavljali svoje aktivnosti in projekte s področja mladine.

20151027_101316

Uvodoma so tako predstavili dobre prakse mladinskega organiziranja, sledila pa je strukturirana razprava z odločevalci o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih na področju študentskih praks. Pestro dogajanje v prostorih CMK bo obeležila tudi razstava Vizihranija, fotografskega natečaja Društva Focus na temo pravične in trajnostne prehrane.

Namen dogodkov, ki jih bodo v okviru projekta Rastimo skupaj po vsej Sloveniji organizirali še vse do konca leta, je poudariti pomembnost sodelovanja nacionalne politike z lokalno skupnostjo, predvsem pa z mladinskim sektorjem, namen tovrstnega snidenja pa je tudi mladim omogočiti, da prek strukturiranega dialoga odprejo vse teme, ki jih želijo izpostaviti in jih nadgradijo v pogovorih z odločevalci. Le tako se bodo lahko približali cilju, ki ga zasledujejo, to je čim hitrejši razvoj in izboljšanje položaja mladih v naši družbi.