DomovArhivRazvoj pristanišča? Kam in kdaj?

Razvoj pristanišča? Kam in kdaj?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po včerajšnji oddaji Izostritev na koprski televiziji je več kot jasno, da nista ne Mestna občina Koper, še manj pa njen župan Boris Popovič tista, ki bi ogrožala nadaljnji razvoj koprskega pristanišča.

Izhodišče oddaje je sicer bil nedaven sklep koprskega občinskega sveta proti podaljšanju in širitvi prvega pomola Luke Koper, ter poziv vladi in ministrstvu o nujni interventni spremembi predpisov o delitvi luške koncesnine med Mestno občino Koper in Občino Ankaran, upoštevaje okoljsko obremenjenost posamezne občine in število prebivalcev. Prav tako v Kopru predlagajo poseben zakon, ki bo za potrebe dolgoročnega razvoja pristanišča Koper na celotnem sedanjem in načrtovanem območju uredil odnose med Republiko Slovenijo, lokalnimi skupnostmi na območju pristanišča in upravljavci koncesionarji pristanišča.

Oddajo je vodil novinar Edi Mavsar, ki je v studiu gostil koprskega župana Borisa Popoviča, vodjo sektorja za pomorstvo pri infrastrukturnem ministrstvu Žarka Preglja, poslanca SMC Marka Ferlugo in predstavnika za odnose z javnostmi v Luki Koper Sebastjana Šika.