Poseben kruh obarvan s sokom rdeče barve, losos, jajčna krema, namaz iz oljk in sušen rumenjak s soljo so sestavine zmagovalnega panina, ki so na drugem festivalu najboljšega koprskega panina prepričale številne obiskovalce, ki so v ocenjevanju prispevali polovico glasov, pa tudi strokovno žirijo. Najboljši koprski panin je iz Srebrne žlice na koprski tržnici.
Strokovno žirijo so sestavljali Jaka Ivančič, Uroš Ščurek in Primož Forte (Gušto iz Ene žlahtne štorije), po lastnih ocenah pa so bili njihovi favoriti Gorki Chili, Okusi Istre in Hiša refoška. Jaka Ivančič, tako kot mnogi drugi, vidi koprski panin predvsem kot sendvič s kruhom in mortadelo, ki pa so ga po njegovem mnenju vsi ponudniki več kot odlično nadgradili.
Povabilu organizatorja, Bara Cameral, se je tokrat odzvalo sedem ponudnikov – Srebrna žlica, Hiša refoška, Hiša de Rin, gostilna Pri Tinetu, Okusi Istre, Gorki Chili ter gostilna Miranda.