DomovArhiv»ROAD SHOW« predstavitve nastopa Slovenije na EXPO MILANO 2015

»ROAD SHOW« predstavitve nastopa Slovenije na EXPO MILANO 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Agencija SPIRIT in Mestna občina Koper vabita vse zainteresirane lokalne poslovne in turistične ponudnike ter predstavnike občin, lokalnih turistično-informacijskih centrov in regionalnih razvojnih agencij, da se udeležijo predstavitve.

Sodelovanje Slovenije na Expo Milano 2015 bodo predstavili:
– ga. Jerneja Lampret, generalna komisarka za Expo Milano 2015,
– g. Gorazd Skrt, vodja predstavništva SPIRIT v Milanu,
– g. Matej Skočir, vodja Sektorja za tuje neposredne investicije in internacionalizacijo,
– ga. Sandra Stermšek,
– ga. Maja Žnidaršič in
– ga. Anja Erjavec.

Več informacij o predstavitvi Slovenije, si lahko preberete tukaj, kjer si lahko ogledate tudi predstavitev slovenskega paviljona.

»Road Show« predstavitve potekajo v 12-ih statističnih regijah Slovenije z namenom vključitve in povezovanja lokalnih poslovnih ter turističnih ponudnikov za enotno regionalno predstavitev v okviru Expo Milano 2015.

Predstavitev Slovenije na Expo Milano 2015 je največja gospodarsko-promocijska priložnost Slovenije naslednje leto v tujini z izrazitim poudarkom na večanju prepoznavnosti in ugleda same države ter vzpostavljanju novih poslovnih partnerstev. Namen »Road Show-ov« po Sloveniji je predstaviti ta izjemno odmeven dogodek svetovnih razsežnosti, ki se bo tokrat dogajal v neposredni bližini naše države, ki je glede blagovne menjave 2. najpomembnejša partnerica, 4. največji investitor v Sloveniji ter 1. turistični trg. Zainteresirane slovenske regije se bodo v obdobju šestih mesecev predstavile v štirinajst dnevnih sklopih za vsako regijo, kjer bo priložnost za organizacijo različnih promocijskih dogodkov in poslovnih ter ciljno usmerjenih poslovnih srečanj. Gre za veliko priložnost in pomen povezovanja na regijski ravni ter skupnega nastopa v tujini. Poleg splošne promocije je cilj povečati izvozno usmerjeno ekonomsko politiko države predvsem na trgu Italije.

Slovenija se bo na svetovni razstavi predstavila s svojim lastnim 800 m2 velikim paviljonom, katerega infrastruktura bo omogočila, da se država in gospodarski ter lokalni ponudniki predstavijo 20 milijonom obiskovalcem svetovne razstave na lastnem odru, info pultih in v salonu za različna poslovna srečanja. Slovenija se bo predstavila na svetovni razstavi s sloganom »Čutim Slovenijo.Zelena.Aktivna.Zdrava.« (»I feel Slovenia.Green.Active.Healthy«) in z vsebinami povezanimi z glavno temo svetovne razstave: sol, čebele, termalne in mineralne vode, zdrav in aktiven življenjski slog ter zelene tehnologije. Vsebine na svetovni razstavi so delno poljudno izobraževalne, namenjene najširšemu krogu ljudi, s poudarkom na zagotavljanju edinstvenih doživetij, pop kulture in predstavitve presežkov držav na različnih področjih, tokrat povezanih s hrano in okoljem. Slovenija se bo predstavila med 144 državami, kar predstavlja 94% svetovne populacije. V sklopu celotnega sejmišča bo skupno organiziranih okoli 4.070 dogodkov, ki jih bo obiskalo kar 130 tisoč ljudi na dan, kar je izjemna priložnost za promocijo Slovenije kot turistične destinacije, za krepitev državne znamke I feel Slovenia.

Agencija SPIRIT in Mestna občina Koper prosita, da zaradi lažje organizacije predstavitve, potrdite vašo prisotnost do vključno 3. decembra 2014, na tic@koper.si ali telefonski številki 05-6646-403.