DomovArhivS Celjem se ni izšlo po pričakovanjih

S Celjem se ni izšlo po pričakovanjih

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Žal domačim nogometašem 21. krog Prve lige Telekom Slovenije ni prinesel novih točk, čeprav so večji del tekme imeli pobudo in so pokazali bistveno boljšo igro od gostujoče ekipe. A tokrat je bila usodna utrujenost mlade ekipe, ki v zadnjih nekaj tekmah daje vse od sebe, rezultatu pa je botrovala tudi prisilna menjava Štromajerja zaradi poškodbe kot tudi prisilna menjava Štulca v 60. minuti. V posnetku poglejte celotno izjavo trenerja FC Luke Koper Slavka Matića:

Koprčani so tekmo začeli nadvse borbeno, že v prvem napadu je Jaka Štromajer, po podaji Draga Gabrića, iz ugodnega položaja streljal z glavo, vendar mimo vrat Celjanov, v 20. minuti pa je poskusil tudi domačin Leo Štulac, ki je z roba kazenskega prostora iz polvoleja močno sprožil, a meril le malce previsoko. Nekaj minut kasneje je Štulac, ki je sicer vso tekmo odlično igral in napadal, poskusil znova, a je tudi tokrat žoga končala nekaj metrov stran od vrat Celja.

Gostje so prvič resneje zagrozili v 37. minuti, vendar do zadetka ni prišlo, je pa zgolj dve minuti kasneje zaradi prekrška nad Štromajerjem rdeči karton prejel igralec Celja Žiga Kous. Koprčani, ki so že tako ali tako bili boljši nasprotnik, so številčno prednost takoj unovčili. V 40. minuti je s prostega strela podal Štulac, pred celjskim golom pa se je nato odlično znašel Hysen Memolla, ki je z golom Kopru priigral prednost. V prvem polčasu je še enkrat poskusil Štromajer, a se je tokrat izkazal vratar Celja Kotnik, Koprčani pa so nato vnovič poskusili v drugem polčasu. V 53. minuti je bil nevaren mladi koprski up Jan Andrejašič, v 60. minuti pa je poizkusil še Drago Gabrić. Oba sta bila premalo natančna, kar so izkoristili gostje in v 69. minuti, po sicer ubranjenem strelu Sunnyja, z akcijo Milana Sprema izenačili.

Mlada domača ekipa si še ni dobro opomogla, že so v 71. minuti vnovič napadli gostje, De Sousa je podal, Sunny pa z glavo premagal koprskega vratarja in tako ekipo Celja priigral prednost. Kljub vsemu so se Koprčani nekako uspeli zbrati in v zadnjih desetih minutah prikazali odlično in dinamično igro ter kar nekaj akcij, v 81. minuti je tako na gol streljal Štulac, ki je poizkusil še štiri minute kasneje, vendar žal neuspešno.

Pred Koprčani je še zadnja tekma jesenskega dela prvenstva, ki jo bodo v nedeljo, 13. decembra, odigrali proti Mariboru. Kot je povedal trener Kanarčkov Slavko Matić, bo to ena težjih preizkušenj za mlado in nekoliko utrujeno ekipo Kopra, vendar lahko do nedelje veliko nadoknadijo. Ne izključuje niti zmage.

* Luka Koper: Kahlina, Pavič, Gal, Andrejašič, Memolla, Posavac, Štulac, Vekić, Dedić (od 58. Anđelković), Štromajer (od 46. Radujko), Gabrić.
* Celje: Kotnik, Vidmajer, Klapan, Omoregie, Osman, Travner, Kous, Soria, Klemenčič, Đurković (od 62. Spremo), Esteves De Sousa (od 90. Pišek).