DomovArhivŠe 100 dni do košarkaškega prvenstva v Kopru

Še 100 dni do košarkaškega prvenstva v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper in naš univerzitetni prostor se bo letos pridružil skupini elitnih evropskih mest, ki so organizirala evropska univerzitetna prvenstva. Med njimi najdemo Split, Cordobo, Poznan, Novi Sad, Ženevo, Guimaraes in ostala evropska mesta.

Organizacija prvenstva je trenutno v polnem zagonu. Prvenstva se bo udeležilo 16 najboljših moških in 12 najboljših ženskih evropskih univerzitetnih ekip v košarki. Koper bo tako v zadnjem tednu junija gostil več kot 500 udeležencev, ki bodo zastopali svojo državo. Do sedaj so zanimanje za udeležbo izrazile univerze iz številnih držav, in sicer Portugalske, Estonije, Madžarske, Italije, Rusije, Armenije in druge.

Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič je dejal: “Veseli nas, da je interes za prihod v Koper izrazilo tolikšno število ekip in je podpora okolja tako velikodušna, zato naš cilj ni le ta, da bi uspešno izpeljali prireditev in postali še bolj prepoznavni v mednarodnem prostoru, ampak izvesti projekt, ki bo v ponos vsem udeležencem, domačinom in partnerjem”.